Locale Altele
Joi, 26 Mai 2022
Joi, 26 Mai 2022
Se îngroașă gluma cu salubrizarea municipiului Satu Mare! Contestație în urma sesizării unui consilier local și a unui deputat
Florin Răchitan  - Vineri, 17 Decembrie 2021

Declarațiile deputatului PSD de Satu Mare, Radu Cristescu, de la conferința de presă referitoare la ”tunul” ce se pregătește cu licitația pentru contractul de salubrizare  în valoare de 75 milioane de euro pregătit de Primăria Satu Mare au stârnit vâlvă nu doar în opinia publică, dar se pare că și unele organe de control au început cercetări în acest caz.

Până atunci, consilierul local care a semnalat pentru prima oară problemele legate de acest contract, care miroase de la o poștă a ”dedicație”, Ciprian Crăciun, a dezvăluit că s-a depus deja o contestație la forul care se ocupă de acestea, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, chiar dacă deputatul Cristescu a avertizat că acolo e posibil să fie ”îngropat” acest document de către președintele instituției respective, numit în funcție la propunerea UDMR.

Publicăm postarea lui Ciprian Crăciun în legătură cu această situație:

Am văzut în ultimele zile, în spațiul public sătmărean, o preocupare mai mare asupra serviciului public de salubrizare, mai exact, asupra licitației în curs privind achiziționarea serviciului de salubrizare pentru următorii zece ani.

După mai bine de doi ani de când municipiul a început procedura de achiziție asupra acestui serviciu instanța a decis ca acea licitație trebuie anulată; doi ani în care, în Satu Mare, cetățenii nu se bucură de progrese în ceea ce privește calitatea acestor servicii.

Licitația a fost reluată după ce majoritatea din Consiliul Local a votat acea documentație prin care, pe lângă anumite modificări față de prima documentație, a fost modificată și valoarea estimată a contractului, cu circa + 50% față de cea din urmă cu doi ani.

În cadrul ședinței de CL din luna octombrie am evidențiat o parte din carentele documentației de atribuire și se pare că am avut dreptate, deja avem o primă contestație.

Consider aceste acuzații extrem de grave și importante în procesul de achiziție și, ca urmare, propun executivului primăriei, domnului Primar și colegilor din Consiliul Local al Municipiului Satu Mare să înființeze, de îndată, o COMISIE de analiză, formată din membrii Consiliului Local, reprezentați din fiecare fracțiune politică, pentru a constata dacă acel caiet de sarcini este sau nu este copy-paste după documentația de la Odorheiu Secuiesc. Iar dacă se constată că este o copie a caietului respectiv, licitația trebuie oprită de îndată, deoarece poate favoriza unul dintre operatorii înscriși în această licitație.

Totodată, în situația constatării copierii documentației, solicit ca toate persoanele implicate în realizarea acestei licitații să nu mai participe la nicio etapă legată de licitația in cauză, întrucât echidistanța acestora este sub semnul întrebării, elegant formulat.

1541 vizite
Distribuie pe