Locale Altele
Joi, 26 Mai 2022
Joi, 26 Mai 2022
Stai, că s-a trezit Prefectura, duminică la ora 10 seara! Se deschide temporar punctul de trecere a frontierei de la Peleș, dar tot nevaccinații sunt de vină!
Florin Răchitan  - Duminica, 19 Decembrie 2021

După ce l-au văzut pe deputatul Adrian Cozma pe Live-urile de pe Facebook de la Vama Petea, s-au trezit băieții de la Prefectura Satu Mare... duminică seara la ora 22.00 să anunțe că au rezolvat să se deschidă temporar punctul de trecere a frontierei de la Peleș!

Exact când se așteaptă o scădere a traficului de la graniță, după introducerea mult-așteptată ”de luni încolo” a aplicației mobile dezvoltate, practic într-un week-end, de securiștii de la Serviciul de Telecomunicații Speciale, care va înlocui infamele ”formulare de localizare a pasagerilor”.

În același timp, dragii de ei nu s-au abținut să nu dea vina pe diasporenii nevaccinați, cităm: ”Mai trebuie subliniat un aspect -  o persoana vaccinată care deține cod QR nu are nevoie de mai mult de câteva secunde pentru a trece de controlul Poliției de Frontieră, polițiștii fiind mobilizați maxim. În schimb, procedura de implementare în sistemul informatic de baze de date a călătorilor care vin state cu risc epidemiologic ridicat și nu sunt vaccinate sau testate este mai dificilă și durează mai mult.  

De asemenea, ca măsuri alternative am solicitat analizarea operaționalizării punctelor de trecere a frontierei temporare de la nivelul județului nostru de la Peleș,  Bercu și Horea.

Astfel, începând de mâine dimineața de la ora 10,00 Punctul  de Trecere a Frontierei Peleș va fi  operaționalizat, acesta va prelua din presiunea pe punctul de frontieră Petea. Programul zilnic de funcționare va fi între orele 10,00- 18,00 atâta timp cât va fi necesar.

Facem tot ce ne stă in putință pentru a ușura cât se poate de mult intrarea în țară!”

Deci s-a rezolvat situația! ;))

1673 vizite
Distribuie pe