Locale Altele
Joi, 26 Mai 2022
Joi, 26 Mai 2022
Precizări de la STS: cum se poate completa formularul digital de intrare în România
Serviciul de Telecomunicații Speciale  - Luni, 20 Decembrie 2021

Formularul digital de intrare în România (PLF) este un document electronic ce vine în sprijinul autorităților medicale și al cetățenilor.

Acesta se completează doar electronic în aplicația https://plf.gov.ro și nu este necesar să fie tipărit. La controlul de frontieră, în momentul scanării actului de identitate, în sistemul informatic al Poliției de Frontieră va fi afișat automat dacă persoana a completat sau nu formularul. Dacă se prezintă fără a-l fi completat, persoanele care intră în țară mai au la dispoziție încă 24 de ore pentru a introduce datele.

Pentru completarea formularului trebuie urmați câțiva pași simpli. Autentificarea în aplicația https://plf.gov.ro se face prin cel mai facil mod, prin intermediul adresei de e-mail, unde se primește link-ul de acces în aplicație. Ulterior, se completează câmpurile obligatorii necesare direcțiilor de sănătate publică. Subliniem faptul că nu este necesară transmiterea unui SMS de validare.

Precizăm că prin implementarea formularului digital de intrare în România (PLF) a fost eliminată obligativitatea completării declarației epidemiologice, verificată până acum la punctele de trecere a frontierei, întrucât toate datele din declarația epidemiologică se regăsesc în formularul digital.

Formularul digital de intrare în România a fost dezvoltat de Serviciul de Telecomunicații Speciale pe baza cerințelor operaționale stabilite de Ministerul Sănătății. Documentul este utilizat la nivelul a 18 state membre ale Uniunii Europene, iar în România a fost reglementat prin OUG nr. 129 din 15.12.2021.

Asigurăm opinia publică asupra faptului că Serviciul de Telecomunicații Speciale susține autoritățile medicale și populația prin soluții IT&C care să ajute la gestionarea pandemiei de COVID-19.

1381 vizite
Distribuie pe