Locale Altele
Joi, 26 Mai 2022
Joi, 26 Mai 2022
Ciudățenie! Raportările oficiale arată scăderea cazurilor noi de infectare cu Covid, dar crește numărul celor internați la spital, la fel ca cel al profesorilor infectați în școlile sătmărene
Prefectura Satu Mare  - Marti, 18 Ianuarie 2022

Prefectul Altfatter Tamás a convocat marți sedința săptămânală de lucru cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne, la care, pe lângă conducerea Direcției de Sănătate Publică, a fost invitată să participe și Anișoara Boitor - inspector școlar general.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean a făcut o prezentare a situației epidemiologice în școlile din județ, în acest moment 64 de clase cu 1.572 de elevi desfășoară activitatea didactică în sistem online. În data de 17 ianuari au fost confirmați pozitiv alți 29 de elevi, ceea ce face ca de astăzi numărul claselor cu activitate în sistem on-line să fie și mai mare.

O altă problemă cu care se confruntă școlile din județ este reprezentată de asigurarea suplinirilor în cazul profesorilor depistați pozitiv și care intră în izolare și al căror număr este într-o continuă creștere. Dacă se va considera de către consiliile de administrație a școlilor că nu mai este posibilă suplinirea activității la clasă a celor infectați, acestea vor propune Direcției de Sănătate Publică și Comitetului Județean pentru Situații de Urgență ca întreaga activitate a unității școlare să se desfășoare online.

Conform actualelor prevederi legislative, scenariile de funcționare ale unităților școlare se stabilesc în funcție de rata de ocupare a paturilor în spitalele dedicate tratării pacienților COVID-19, dacă se depășește pragul de 75% ocupare, toate școlile din județ trec în sistem on-line. În acest moment, conform Planului de reziliență, spitalele din județ asigură 321 de paturi pentru tratarea infectărilor cu coronavirus. Astăzi, numărul de persoane internate a ajuns la 113, dublu față de săptămâna trecută, rezultând o rată de ocupare a paturilor COVID-19 de 35,20%.

La data de 18.01.2022, rata de infectare în județ este de 4,91 cazuri la mia de locuitori, în municipiul Satu Mare 7,54, în orașele Negrești-Oaș și Ardud 5,93 respectiv 5,27 și în 28 de comune se depășește pragul de 3, respectiv între 3,14 și 12,23 la mia de locuitori.

Toate acestea în condițiile în care, tot potrivit raportărilor oficiale transmise de Prefectură, în ultimele zile s-a înregistrat o scădere semnificativă a numărului de infectări noi cu Covid în județul Satu Mare, de la peste 200 de cazuri zilnice în cursul săptămânii trecute la 123 de cazuri în ultimele 24 de ore.

1199 vizite
Distribuie pe