Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Prima vizită a ambasadorului Elveției la Satu Mare
Prefectura Satu Mare  - Luni, 4 Iulie 2022

Prefectul Radu Roca, alături de subprefecții Altfatter Tamás și Romeo Pop, precum și directorul Cancelariei, Radu Iancu, a primit astăzi vizita E.S. Arthur Mattli, ambasadorul Elveției la București, care a fost însoțit de Florin Godean, președintele Camerei de Comerț Elveția – România și de Samantha Frechin, atașat diplomatic.

Ambasadorului, aflat la prima vizită în județul Satu Mare, i s-a făcut o prezentare a județului, a avantajelor geografice și economice pe care le are județul nostru precum și o sinteză a relațiilor de afaceri și a principalelor investiții elvețiene. Cea mai cunoscută este investiția de tip green-field de la Medieșu-Aurit, unde începând cu anul 2016 Alu Menziken a dezvoltat și continuă dezvoltarea fabricii de componente de aluminiu. Compania a ajuns un angajator de top, forța de muncă fiind în principal înalt calificată și de asemenea a contribuit la dezvoltarea locală a acestei zone rurale a județului nostru.

Ambasadorul a prezentat programul de finanțare Swiss Contribution, ediția a II-a, României fiindu-i alocate în cadrul acestei runde peste 220 milioane de franci elvețieni, cu scopul de a reduce diferențele economice și inechitățile sociale. Președintele Camerei de Comerț Elveția – România a descris activitatea organizației și obiectivele propuse – dezvoltare regională, comunicare cu autoritățile locale și crearea de parteneriate economice.

Prefectul Radu Roca a reiterat faptul că avem o deschidere pentru investiții și dezvoltare economică. ”Firmele și investitorii elvețieni au un interes constant pentru a investi în județul Satu Mare. Capitalul elvețian se situează pe locul 4 în județul nostru ca valoare investită în industrie, comerț sau diverse servicii, ceea ce nu înseamnă puțin. Ne onorează vizita excelenței sale, ambasadorul Mattli și sunt convins că vom dezvolta noi parteneriate de succes” – a declarat Radu Roca.

860 vizite
Distribuie pe