Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Adrian Cozma: Acces gratuit la datele privind proprietatea suprafețelor agricole pentru primării
PNL Satu Mare  - Luni, 25 Iulie 2022

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a hotărât extinderea accesului în sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară eTerra. Aceasta este o măsură ce are ca scop creșterea calității serviciilor publice, anunță președintele PNL Satu Mare, deputatul Adrian Cozma.

Astfel, primăriile, consiliile județene, instituții, autorități, avocați, precum și alte entități ce îndeplinesc servicii publice vor beneficia de acces gratuit la informații din cărțile funciare disponibile pe eTerra.

În acest moment, ANCPI asigură accesul online gratuit notarilor publici, executorilor judecătorești, experților judiciari, persoanelor fizice și juridice autorizate să efectueze lucrări de cadastru, geodezie și cartografie.

Informațiile nu vor putea fi furnizate unor persoane fizice sau juridice terțe fără acordul explicit și format al ANCPI, iar pentru asigurarea acestei securități, va exista o comisie de specialiști la nivelul ANCPI care va monitoriza transferul informațiilor.

Conform ANCPI, dreptul de acces la această bază de date va fi nominal și acordat exclusiv pentru îndeplinirea unor activități punctuale. Simplificarea accesului va reduce durata de livrare a informațiilor și cetățenii vor beneficia de servicii publice mai eficiente atât la nivel central cât și local.

1063 vizite
Distribuie pe