Locale Altele
Miercuri, 5 Octombrie 2022
Mie, 5 Oct 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Le-a luat două luni să facă niște trotuare improvizate pe șoseaua de centură a Sătmarului!
Florin Răchitan  - Joi, 15 Septembrie 2022

Cu toate protestele pe care le-au organizat imediat după inaugurarea șoselei de centură și cu toate promisiunile tuturor șefilor locali și până la minister, problema locuitorilor cartierelor Balta Blondă și Sătmărel, izolați de restul municipiului Satu Mare cu ditamai barierele de beton puse de-a curmezișul șoselei la trecerea de cale ferată de la capătul Bulevardului Cloșca, a fost rezolvată cu chiu cu vai, dar doar pe jumătate.

Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere i-a luat nu mai puțin de două luni ca să toarne un pic de bitum pe niște trotuare improvizate pe lângă șoseaua de centură, care au fost ”uitate” din planul inițial, îngrădind astfel dreptul la liberă circulație a locuitorilor din două cartiere ale orașului.

Până la urmă a dat Dumnezeu să facă măcar trotuarele, pietonii și bicicliștii având astfel posibilitatea ca pietonii să poată să traverseze calea ferată, dar cei cu autovehicule trebuie în continuare să facă ocoale mari, pe șoseaua de centură și unii prin tot orașul, doar pentru a ajunge, de exemplu, la școlile sau depozitele de pe Bulevardul Cloșca, aflat la câteva sute de metri de locuințele lor.

În ultimele săptămâni s-au efectuat lucrări care constau în amenajarea unui trotuar pentru asigurarea circuației pietonale destinate cetățenilor din cartierele Balta Blondă și Sătmărel, care pornește din zona Bretelei 2 (dinspre cartierele Balta Blondă-Sătmărel), a Nodului Rutier de la km 6+140 a Variantei de Ocolire și continuă până la trecerea la nivel de cale ferată, inclusiv pe strada Dorobanților.

Conform adresei primite de Prefectura Satu Mare de la CNAIR, lucrarea trebuie finalizată în jurul datei de 15 septembrie, adică azi. Directorul de Cancelarie al Prefecturii, Radu Iancu, a verificat azi stadiul de execuție și calitatea lucrărilor din zonă.

967 vizite
Distribuie pe