Locale Altele
Joi, 28 Septembrie 2023
Joi, 28 Sept 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Vama Halmeu a fost lărgită pentru a face față traficului crescut de mărfuri din Ucraina
Florin Răchitan  - Sambata, 5 Noiembrie 2022

În ultimele luni s-a constatat o creștere semnificativă a traficului de mărfuri care trece prin Vama Halmeu, atât pe cale rutieră, cât și feroviară, ceea ce a impus realizarea unor lucrări de infrastructură cu scopul de a crește capacitatea de tranzit.

Deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, a făcut demersurile necesare la Ministerul Transporturilor pentru realizarea investițiilor necesare, iar sâmbătă au fost inaugurate două benzi suplimentare de circulație în zona de tranzit dintre vama românească și cea ucraineană, precum și o nouă parcare pentru autovehicule la ieșirea din țară.

La inaugurare a fost prezent secretarul de stat Ionel Scrioșteanu, el fiind însoțit la eveniment de deputatul Adrian Cozma și consilierul județean Cristian Valer Beșeni.  

”Este important să realizăm faptul că aici, atât rutier, cât și pe calea ferată există o oportunitate majoră din punct de vedere economic, de care trebuie să profităm. Acest lucru poate fi realizat doar prin extinderea infrastructurii rutiere și feroviare. Azi am făcut încă un pas important” – a declarat Adrian Cozma.

1989 vizite
Distribuie pe