Locale Altele
Miercuri, 1 Decembrie 2021
Mie, 1 Dec 2021
Macec is back! And out.
Florin Răchitan  - Luni, 19 Octombrie 2009

Revenirea fostului vicepreşedinte liberal al Consiliului Judeţean, Valentin Macec, la lucrările forului de conducere al judeţului a fost marcată, aşa cum era de aşteptat, de un scandal monstru, în urma căruia toţi liberalii au părăsit sala în timpul şedinţei de luni dimineaţa.

 

„Dispărut” din viaţa publică de la demiterea sa din vară, când, în urma unor înţelegeri politice la nivel înalt, a fost înlocuit de PSD-istul Mircea Govor în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Valentin Macec şi-a revărsat în şedinţa de luni toată furia adunată în ultimele luni, atât împotriva lui Mircea Govor, cât şi împotriva preşedintelui Csehi Arpad.

 

El le-a reproşat celor doi că până în prezent nu au adus în judeţ nici un ban din cele zece milioane RON promise în momentul instalării lui Mircea Govor în funcţia de vicepreşedinte, în condiţiile în care tocmai această promisiune a constituit una dintre motivele aducerii unui reprezentat al PSD în conducerea judeţului, ştiut fiind faptul că în momentul respectiv PSD se afla la guvernare şi, teoretic, putea să „rezolve” mai mulţi bani pentru judeţ.

 

Valentin Macec a dat exemplul drumului Tăşnad – Cean, care ar fi trebuit să fie reabilitat încă în acest an, dar abia au fost demarate procedurile birocratice în vederea realizării lucrărilor şi sunt slabe şanse ca acestea să fie finalizate până la sfârşitul anului. „Dacă nu vin banii promişi de PSD-işti, ce veţi face, veţi mai băga şi un PDL-ist într-o funcţie de vicepreşedinte?” – l-a întrebat, ironic, Macec pe preşedintele Csehi Arpad, la care democrat-liberalii din sală i-au răspuns, cu aceeaşi ironie: „E şi asta o posibilitate”.

 

În încercarea de a se apăra, Mircea Govor a subliniat faptul că la conducerea Consiliului Judeţean nu se fac târguri de acest gen, la care Macec i-a replicat: „Bineînţeles, pe tine te-au băgat acolo de deştept ce eşti”!

 

Spiritele s-au încins, iar Govor a început să vorbească despre faptul că numirea sa în postul de vicepreşedinte s-a făcut pentru a asigura, la momentul respectiv, un echilibru politic în conducerea judeţului. „Iar dacă tot vorbim de echilibru politic, poate ar fi cazul să vorbim şi despre echilibru mintal, deoarece angajaţii Consiliului Judeţean şi-au făcut cruce când au scăpat de un nebun ca tine” – i s-a adresat Govor lui Macec, moment în care liberalul a părăsit, indignat, sala.

 

Imediat după incident, vicepreşedintele liberal al Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, i-a solicitat celuilalt vicepreşedinte, Mircea Govor, să-şi ceară scuze pentru jignirile aduse colegului său, dar Govor a refuzat, argumentând că el a reacţionat doar la jignirile ce i-au fost aduse lui însuşi.

În acel moment, şi ceilalţi liberali din Consiliul Judeţean au părăsit sala.

 

Mai mult, democrat-liberalii au reacţionat şi ei în momentul în care Mircea Govor a făcut referire la un alt „nebun la nivel naţional” de care ar trebui să scăpăm, dar s-au „liniştit” atunci când Govor le-a explicat că „nu a dat nume”.

 

De-altfel, PDL-iştii au mai avut un „meci” cu cei din conducerea Consiliului Judeţean, atunci când s-a dezbătut proiectul de hotărâre privind modificarea programului de transport public intrajudeţean. PDL-iştii au reproşat conducerii CJ că nu au primit la timp materialul pentru a se documenta şi că este vorba despre un proiect de hotărâre care a fost atacat în instanţă de mai mulţi transportatori, solicitând, prin urmare, amânarea votării acestui punct de pe ordinea de zi.

 

Miza era, de fapt, aşa cum a lăsat să se înţeleagă Mircea Govor, o tentativă de păstrare a monopolului pe care l-a avut unul dintre consilierii judeţeni PD-L asupra staţionării microbuzelor în autogara pe care o deţine lângă Gara CFR, activitate pentru care percepe nişte taxe.

 

Noul program de transport public intrajudeţean prevede, însă, şi stabilirea unui alt punct de staţionare pentru microbuse, în cealaltă parte a oraşului, în autogara pentru care Transurban tocmai obţinuse licenţa, ceea ce înseamnă că o parte a transportatorilor se vor muta şi nu vor mai plăti taxe proprietarului vechii autogări.

 

După îndelungi discuţii în care toţi consilierii „se învârteau în jurul cozii” şi aduceau argumente juridice şi procedurale care mai de care mai sofisticate, până la urmă toţi, cu excepţia PDL-iştilor, au votat pentru noul program de transport intrajudeţean, urmând să mai dezbată într-o şedinţă extraordinară eventuale completări la acest proiect de hotărâre.

Tags: macec  scandal  govor  sedinta  consiliu judetean  
2061 vizite
Distribuie pe