Locale Altele
Marti, 16 Aprilie 2024
Marti, 16 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Patru comune sătmărene se înfrățesc cu localități ucrainene pentru a accesa împreună fonduri europene
Florin Răchitan  - Sambata, 11 Februarie 2023

La invitația Administrației Raionale Teceu, regiunea Zakarpatia din Ucraina, patru primari din județul Satu Mare, alături de consilierul județean Robert Laszlo, au efectuat o vizită în vederea încheierii unor parteneriate între primăriile din județul Satu Mare și cele din țara vecină.

Ei au fost primiți de către Gheorghe Berinde – președintele Administrației Raionale Teceu; Ivan Șiman – șeful departamentului de proiecte din raionul Teceu; primarii Grabar Igor din Teresva, Bedey Pavlo din Bedevlya, Kahanets Denis din Dubove și Kostyak Petro din Usty-Chorna.

S-a discutat despre lansarea proiectelor transfrontaliere România – Ucraina cu finanțare europeană și identificarea activităților comune, fezabile, subliniind importanța proiectelor administrative, dar și culturale, care ar putea fi demarate.

Astfel, primăriile din județul Satu Mare - Socond, Beltiug, Supur și Păulești - vor începe demersurile de înfrățire cu cele patru primării ucrainene participante la întâlnire și s-a stabilit că în cel mai scurt timp acestea vor semna câte un parteneriat.

Cu siguranță că fondurile care vor fi accesate și, astfel, vor constitui un real ajutor pentru comunitățile din județul nostru, dar mai ales, pentru prietenii și vecinii noștri de peste graniță, aflați într-o situație financiară extrem de dificilă, ca efect al războiului.

1171 vizite
Distribuie pe