Locale Altele
Miercuri, 6 Decembrie 2023
Mie, 6 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Împăduriri din fonduri PNRR în județul Satu Mare
Prefectura Satu Mare  - Luni, 6 Martie 2023

Prefectul Radu Roca a convocat luni o întâlnire cu primarii din județ în cadrul Campaniei naționale de împăduriri 2022-2026 organizată de Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor și finanțată prin Planul Național de Redresare si Reziliență.

În cadrul întâlnirii care a avut loc în sala mare de ședințe a Instituției Prefectului județul Satu Mare a participat secretarul de stat din cadrul Ministerului Mediului, Cristian Valer Beșeni, subprefectul Altfatter Tamás, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, vicepreședintele Consiliului Județean, Oliviu Buzgău, Dan Maxim, inspector-șef al Gărzii Forestire Oradea, precum și reprezentanții autorităților publice locale și ai tuturor instituțiilor deconcentrate ale Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor.

Au fost prezentate măsurile și etapele importante pentru organizarea campaniei, dar și detaliile și beneficiile accesării programului de finanțare pentru împăduriri.

Prefectul Radu Roca a subliniat importanța aceastei campanii naționale de împăduriri . ”Vă mulțumesc pentru că ați răspuns invitației noastre și v-ați arătat interesați să faceți parte din acest proiect. Sper ca împreună să reușim să accesăm cât mai multe fonduri și să reușim să creștem procentul de teren împădurit din județ”- prefect Radu Roca.

Componenta PNRR pentru păduri și biodiversitate are alocare de 803 milioane de euro din care 730 de milioane euro sunt alocați pentru investiții în noi suprafețe ocupate de păduri și 50 de milioane euro pentru investiții în pepiniere și tehnologii moderne de producere a puieților. Beneficiarii finanțărilor care se vor acorda până în anul 2026 pot fi atât deținătorii publici de terenuri, cât și cei privați (persoane fizice, companii, organizații neguvernamentale, alții). Programul a demarat în anul 2022, iar până în acest moment s-a solicitat la nivel național finanțare pentru 844 de amplasamente, însumând o suprafață de 6387,3 hectare care va fi împădurită.

1089 vizite
Distribuie pe