Locale Altele
Duminica, 3 Martie 2024
Dum, 3 Mar 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
După mult bla-bla, părinții din județul Satu Mare se implică în războiul anti-drog. Primii sunt cei din Călinești-Oaș!
Poliția Satu Mare  - Vineri, 15 Septembrie 2023

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au răspuns ,,prezent” invitației lansate de cadrele didactice și autoritățile locale din comuna Călinești-Oaș, la organizarea evenimentului axat pe un domeniu de interes major, o prioritate a Poliției Române în domeniul prevenirii traficului și consumului de substanțe interzise.

În contextul actual, acest trio Familie – Școală – Autorități trebuie să funcționeze la cote maxime pentru realizarea unui deziderat comun - siguranța elevilor și creșterea nivelului de siguranță în școli.

În demersurile din acest domeniu, care au debutat cu întâlnirea organizată la Școala Gimnazială Călinești-Oaș, a polițiștilor din structurile prevenire și siguranță școlară cu părinții și cadrele didactice, persoane importante din viața elevului, care își pun amprenta asupra dezvoltării personale și formării viitoarelor generații, li s-au alăturat, ca parteneri, reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și  Consiliere Antidrog Satu Mare.

Astfel, în echipă, reprezentanții instituțiilor menționate au  încercat tragerea unui semnal de alarmă cu privire la amploarea pe care a luat-o fenomenul consumului și traficului de substanțe interzise, precum și găsirea unor modalități eficiente de a reacționa și combate faptele ilegale, infracțiunile de consum și trafic de droguri și alte substanțe periculoase.

Prezentarea unor materiale informative, studii de caz, discuțiile interactive din acest domeniu au vizat transmiterea unor mesaje pe linia  consumului și traficului de substanțe interzise, cu privire la consecințele nefaste asupra dezvoltării fizice, psihice și personale, cu consecințe dramatice în viață și carieră, precum și cu măsurile privative de libertate, consecință a sancțiunilor prevăzute de reglementările legislative!

Participanții, cadre didactice și părinți, au fost dornici să împărtășească experiența trăită de ei personal sau experiențe din viața unor prieteni, cunoscuți, consumatori sau victime ale acestui fenomen. S-au purtat discuții, s-au împărțit materiale informative, s-a răspuns la întrebări și s-a ajuns la concluzia că este necesară o bună informare, conștientizare și sensibilizare atât a minorilor, elevi, cât și a majorilor, părinți, cadre didactice, autorități în problematica traficului și consumului de droguri și alte substanțe periculoase, Prevenire, în detrimentul Intervenției.

Aceste demersuri informativ-preventive realizate în sistem integrat vor continua în anul școlar 2023 – 2024, axându-se pe oportunitatea creată de organizarea unor evenimente similare și în alte unități școlare în eforturile comune de  a schimba mentalități, de a mai pune o cărămidă la distrugerea zidului indiderenței față de acest fenomen.

541 vizite
Distribuie pe