Locale Altele
Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Mie, 29 Nov 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Se pregătește licitația pentru drumul expres Satu Mare – Oar, cu continuare spre autostrada din Ungaria. Adrian Cozma: Facem treabă bună pentru Satu Mare!
Florin Răchitan  - Miercuri, 15 Noiembrie 2023

Deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, anunță că azi a fost transmisă la Agenția Națională pentru Achiziții Publice documentația de atribuire pentru construcția drumului expres ce va asigura conexiunea dintre șoseaua de centură a municipiului Satu Mare și localitatea Oar de la granița româno-ungară.

Drumul Expres Oar – Satu Mare, denumit “Someș Expres”, va avea o lungime de aproximativ 10,83 km (2 benzi pe sens), iar pe traseul lui vor fi construite două noduri rutiere, două parcări (câte una pe fiecare parte) și un centru de întreținere și control.

Acest nou drum expres din România se va racorda la drumul expres M49 care face legătura între autostrada M3 din Ungaria cu orașul Csenger din partea cealaltă a graniței, unde urmează să fie deschis un nou punct permanent de trecere a frontierei.

Contractul este finanțat prin Programul Transport și prevede o durată de execuție a lucrărilor de 24 de luni, acestea fiind sincronizate cu cele care au început deja, pe o lungime mai mare, pe teritoriul Ungariei.

După validarea documentației de atribuire, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va putea publica Anunțul de Participare aferent contractului pentru execuția lucrărilor, în cadrul căruia se va stabili și data de depunere a ofertelor.

”Facem treabă bună pentru Satu Mare!” – a exclamat Adrian Cozma.

720 vizite
Distribuie pe