Locale Altele
Miercuri, 29 Martie 2023
Mie, 29 Mar 2023
Parteneriat judeţean pentru absorbţia de fonduri europene
Sergiu Lenghel  - Marti, 10 Noiembrie 2009

O întâlnire de lucru a Parteneriatului Judeţean Satu Mare - Asociaţia „Nord-Vest” Alfa, UGIR şi Forţele de Muncă - a avut loc marţi în sala mică de şedinţe a Prefecturii.

 

Pe lângă reprezentanţi ai autorităţilor locale, a mai fost prezent şi John Quinn, care are o bogată experienţă în domeniul dezvoltării regionale, fiind mulţi ani coordonator de programe în cadrul Ballzhoura Development Ltd., organismul de dezvoltare a regiunii cu acelaşi nume din Irlanda.

 

Preşedintele Cartel Alfa, filiala Satu Mare, Vasile Dârle, a declarat că Asociaţia Nord-Vest AUFM are rolul de a grupa factorii sociali din judeţ, implicaţi în rezolvarea problemelor din sfera ocupării forţei de muncă şi incluziuni sociale, având ca scop principal coordonarea eforturilor membrilor săi în vederea iniţierii, dezvoltării, implementării şi monitorizării de proiecte finanţate din sursele Fondului Social European, gestinate prin Programul Operaţional Sectorial "Dezvoltarea Resurselor Umane al Ministerului Muncii".

 

Înfiinţată în noiembrie 2007, asociaţia numără la ora actuală 26 de membri, care vor putea urma un curs de "manager proiect", iar reprezentanţii parteneriatelor judeţene vor efectua o vizită de studiu în Irlanda, în primele luni ale anului viitor.

 

Întâlnirea de marţi a fost organizată de către Asociaţia Nord-Vest AUFM Satu Mare, în colaborare cu Secretariatul Tehnic Permanent al Pactului Regional Nord-Vest pentru Ocupare şi Incluziune Socială Cluj-Napoca (STP-NV) şi face parte dintr-un program de coaching destinat parteneriatelor judeţene pentru dezvoltarea resurselor umane.

Tags: parteneriat  fonduri  europene  
1464 vizite
Distribuie pe