Locale Altele
Luni, 26 Februarie 2024
Luni, 26 Feb 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Cozma anunță: după 20 de ani de amânări, începe construcția drumului expres Satu Mare – Baia Mare
Cabinet Parlamentar Adrian Cozma  - Joi, 11 Ianuarie 2024

”Proiectul Drum expres Satu Mare - Baia Mare a fost introdus în lista de investiții pe anul 2024, iar licitațiile pentru realizarea obiectivului pot începe. Vorbim de o legătură strategică și de una dintre cele mai importante investiții în infrastructura rutieră din județ și din întreaga regiune de Nord a țării. Facem treabă bună!” – a anunțat deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma.

El se bazează pe informațiile transmise de Irinel Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transportului, care a anunţat noi veşti bune privind dezvoltarea infrastructurii rutiere din România.

În anul 2024 este vizată lansarea licitaţiilor pentru execuţia de lucrări a peste 750 de km de drumuri de mare viteză, printre care şi Drumul expres Baia Mare - Satu Mare.

La finalul anului 2023, pe traseul drumului expres s-au executat ultimele foraje pentru completarea studiului geotehnic.

Drumul expres Baia Mare - Satu Mare - Petea (vamă şi punct de frontieră spre Ungaria) este un proiect vechi de peste 20 de ani, care a fost propus pentru a fi realizat în diferite guvernări, însă a fost mereu amânat din planul de investiţii.

În lungime de 72,51 km, va străbate traseul Satu Mare (DN 19 din Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare) – Botiz – Odoreu – Livada – Medieșu Aurit – Apa – Seini – Pomi – Ardusat – Recea – Tăuții Măgherăuș – Baia Mare (Bd. Independenței) și pentru care e prevăzută execuția a 29 pasaje, 22 poduri, 8 noduri rutiere, 142 podețe, o parcare de scurtă durată, un spațiu de servicii, respectiv un centru de întreținere și coordonare a traficului.

Valoarea estimată a investiției este de peste 500 milioane de euro.

26832 vizite
Distribuie pe
Vlad
22 de poduri ?... :))
2024-01-12 17:55:50