Locale Altele
Marti, 19 Octombrie 2021
Marti, 19 Oct 2021
Scandal la tragerea la sorţi pentru desemnarea preşedinţilor secţiilor de votare
Sergiu Lenghel  - Joi, 12 Noiembrie 2009

Scene absurde la tragerea la sorţi pentru desemnarea preşedinţilor secţiilor de votare din judeţ şi a locţiitorilor lor, organizată joi la Tribunalul Satu Mare. Totul a început cu ceea ce părea a fi o farsă regizată.

 

Spre stupoarea reprezentanţilor partidelor, mai ales a celor de la PSD, care au avut şi până acum multe obiecţiuni legate de numele propuse de Prefectură, preşedintele Tribunalului Satu Mare, Rodica Maxim Grosoş, a anunţat cu candoare că ea a alcătuit deja lista cu numele preşedinţilor secţiilor de votare împreună cu... grefiera.

 

Şeful Serviciului Juridic al Instituţiei Prefectului, Eugen Chioran, a declarat că s-a încercat să se câştige timp, în condiţiile în care tragerea la sorţi ar dura câteva ore bune. Aşa a şi fost.

 

Cel care a contestat lista făcută de preşedintele Tribunalului a fost senatorul Valer Marian, director de campanie al PSD Satu Mare, care afirmă că modalitatea aleasă încalcă toate procedurile legale de organizare a alegerilor, şedinţa fiind publică şi nu "ascunsă de ochii presei". Mai mult, senatorul PSD afirmă că va depune o sesizare la Biroul Electoral Judeţean pentru nerespectarea condiţiilor pentru tragerea la sorţi.

 

Procesul de desemnare a decurs foarte greoi, deoarece tragerea la sorţi a fost de fapt o alegere la întâmplare a unor numere de pe lista celor 1.350 de candidaţi. În timp ce Rodica Maxim Grosoş se scuza spunând că "dacă totul s-ar face pe calculator, ar merge mai repede treaba", un ziarist de la Gazeta de Nord-Vest, Ciprian Bâtea, alegea aleatoriu numerele. El a fost desemnat pentru această procedură cu acceptul reprezentanţilor partidelor şi al preşedintelui Tribunalului.

 

Mai bine de patru ore a ţinut întregul proces prin care au fost desemnaţi preşedinţii  şi locţiitorii celor 398 de secţii de votare din judeţ.

Tags: scandal  tribunal  sectii  votare  
2268 vizite
Distribuie pe