Locale Altele
Luni, 3 August 2020
Luni, 3 Aug 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Avem adăpost privat pentru maidanezi
Sergiu Lenghel  - Luni, 16 Noiembrie 2009

Primul adăpost privat pentru câini din judeţul Satu Mare a fost inaugurat luni, de primarul Iuliu Ilyes, preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, şi primarul comunei Dorolţ, Mihai Găman, adăpostul fiind situat la intrarea în satul Dara.

 

Investiţia este realizată de firma Mixt Service, care s-a ocupat şi până acum cu prinderea câinilor de pe străzile din municipiul Satu Mare.

 

Construirea noului adăpost pentru câinii fără stăpân a fost necesară după închiderea în primăvară a vechiului adăpost de pe strada Diana, care nu corespundea din punct de vedere al normelor legale.

 

Se estimează că în cursul următoarelor luni, din municipiul Satu Mare vor fi adunaţi aproximativ 1.000 de câini vagabonzi, care vor fi adăpostiţi în cuşti igienice, dimensionate corespunzător, cu asigurarea hranei, a controlului sanitar-veterinar, a deparazitării, sterilizării şi înregistrării lor cu cipuri. Cheltuielile totale de la bugetul local pentru acest program se ridică la aproximativ 200.000 lei/an.

 

Potrivit patronului firmei Mixt Service, Iosif Balogh, se aşteaptă ca în următoarele zile să se semneze contractul cu Primăria, urmând ca angajaţii firmei să iasă pe străzi pentru a prinde câinii vagabonzi. Astfel de contracte vor fi semnate şi cu alte primării din judeţ, care vor solicita servicii de ecarisaj.

 

"Deocamdată acţionăm doar la urgenţe. Mâine, spre exemplu, am fost solicitaţi de o doamnă să mergem după un rotweiler. Nu mai vrea să-l păstreze. Vă daţi seama ce ar fi dacă l-ar lăsa pe stradă, aşa că îl vom duce noi la adăpost" - afirmă patronul Iosif Balogh.

 

Patrupedele „cazate” la adăpost vor putea fi adoptate de sătmăreni, după modelul aplicat în ţările civilizate.

Tags: adapost  caini  dara  
1338 vizite
Distribuie pe