Locale Altele
Joi, 29 Octombrie 2020
Joi, 29 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Drum reabilitat între Tarna Mare şi Valea Seacă
Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Satu Mare  - Luni, 16 Noiembrie 2009

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Árpád Csehi,  vicepreşedinţii Mircea Govor şi Adrian Ştef, şi consilierii judeţeni Gheorghe Sălăgean, Beniamin Kira (PD-L) şi Mircea Pal (PNL), au participat luni la recepţia lucrării de modernizare a drumului judeţean ce leagă Valea Seacă de Tarna Mare.

 

Consiliul Judeţean a beneficiat de o finanţare nerambursabilă pentru implementarea proiectului "Modernizarea infrastructurii de acces către punctul de trecere al frontierei româno- ucrainiene de la Tarna Mare", investiţia fiind realizată prin  Programul de Vecinătate România-Ucraina 2004 – 2006, PHARE CBC 2006 şi a fost finanţat de Uniunea Europeană, Guvernul României şi Consiliul Judeţean Satu Mare.

 

Preşedintele Árpád Csehi a declarat că în cadrul acestui proiect au fost  realizate lucrările de modernizare a drumului de acces DJ 109 M, între Valea Seacă - Tarna Mare, în lungime de 5,08 km, valoarea totală a proiectului fiind de peste două milioane de euro.

 

"În cadrul proiectului a fost modernizată nu doar infrastructura rutieră, ci şi accesul spre gospodării şi au fost refăcute şanţurile şi podeţele”, a afirmat Árpád Csehi.

 

Potrivit vicepreşedintelui Mircea Govor, Consiliul Judeţean va continua investiţiile de modernizare a infrastructurii rutiere din judeţ. "Acest proiect a fost promovat şi realizat de Consiliul Judeţean, principalul scop fiind ca locuitorii din zonă să beneficieze de condiţii civilizate de trai", a spus Govor.

 

Vicepreşedintele Adrian Ştef s-a declarat şi el mulţumit de calitatea lucrărilor executate, afirmând că "preocuparea noastră a fost să aducem infrastructura rutieră din zonă la nivel european".

 

Lucrările de modernizare au constat  în refacerea drumului prin consolidarea infrastructurii, a terasamentelor drumului, refacerea elementelor de colectare şi evacuare a  apelor de suprafaţă (şanţuri , rigole, podeţe, ziduri de sprijin), amenajarea drumurilor laterale şi lucrări de semnalizare rutieră.

Modernizarea acestei secţiuni de drum  reprezintă a II-a etapă a modernizării drumului judeţean DJ 109 M, aceasta fiind o continuare a modernizării secţiunii de drum Halmeu – Tămăşeni – Batarci, proiect care a beneficiat de asistenţă financiară tot prin intermediul Programului de Vecinătate România-Ucraina 2004 – 2006.

Tags: drum  valea seaca  tarna mare  
1509 vizite
Distribuie pe