Locale Altele
Joi, 9 Februarie 2023
Joi, 9 Feb 2023
Votul ilegal înseamnă închisoare
Barla Béla  - Vineri, 20 Noiembrie 2009

Cei care şi-au luat în cap să se abată de la litera legii în duminica alegerilor ar face mai bine să se gândească de două ori înainte de a „călca pe bec”. Fraudarea alegerilor se pedepseşte cu închisoarea.

 

Oamenii legii au tras un semnal de alarmă înaintea scrutinului de duminică, în cadrul unei conferinţe de presă organizate vineri la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, având drept scop prevenirea oricăror forme de încălcare a legii.

 

În cursul zilei de duminică, poliţiştii rutieri vor verifica microbuzele şi autobuzele care circulă pe şoselele din judeţ pentru a preveni aşa-numitul „turism electoral”.

Poliţiştii, împreună cu colegii lor de la Poliţia de Frontieră, Pompieri, Poliţia Comunitară şi Jandarmerie, vor fi cu ochii în patru şi în preajma secţiilor de votare. Orice abatere de la regulile de vot nu face decât să netezească drumul spre întocmirea unui dosar penal, spun oamenii legii.

 

Pentru buna desfăşurare a scrutinului prezidenţial de duminică, oamenii legii cer şi ajutorul populaţiei, îndemnând oamenii să sune la „112” la cea mai mică abatere sesizată sau la „orice lucru ce li se pare nefiresc” – a declarat şeful IJP Satu Mare, dr. Liviu Tăut.

 

Făcând o retrospectivă a campaniei electorale, luna care a trecut nu a fost tocmai lipsită de incidente. Purtătorul de cuvânt a IJP Satu Mare, Ana Mălăescu, spune că la nivelul judeţului s-au înregistrat zece incidente electorale constând în principal în ruperea afişelor, folosirea unor locuri ilegale pentru postarea acestor afişe, dar şi distrugerea unui cort electoral. Cele mai multe incidente electorale au venit de la Carei, în număr de patru, alte cinci din mediul rural şi doar o singură sesizare de la Satu Mare.

 

În duminica alegerilor, cele 398 de secţii de votare din judeţ vor fi păzite de un număr de 184 de poliţişti, 78 de jandarmi, 64 de poliţişti de frontieră, 47 de pompieri, 22 de poliţişti comunitari, o persoană de la Biroul pentru Imigrări Satu Mare şi doi de la Biroul de Înmatriculări Satu Mare.

 

Tags: vot  frauda  alegeri  
1676 vizite
Distribuie pe