Locale Altele
Duminica, 3 Martie 2024
Dum, 3 Mar 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primul scandal cu iz electoral în Consiliul Judeţean
Sergiu Lenghel  - Marti, 24 Noiembrie 2009

Nici nu s-a uscat bine cerneala de pe ştampila de vot şi consilierii celor două partide rămase în cursa prezidenţială au avut deja prima ceartă zdravănă în şedinţa Consiliului Judeţean Satu Mare.

 

Vicepreşedintele CJ, Mircea Govor, a fost ţinta unor ironii din partea colegilor de la PD-L, după ce acesta l-a acuzat pe primarul democrat-liberal al comunei Sanislău - Gheorghe Mateş - că a lăsat satul Marna în paragină.

 

"Pentru că acest sat nu este pe placul primarului, cei de acolo au de suferit. Să terminăm odată cu aceste discriminări! Marna a ajuns bătaia de joc a primarului" - a precizat Govor, făcând în acelaşi timp un apel către cetăţenii din zona respectivă să i se adreseze personal pentru a fi sprijiniţi de Consiliul Judeţean.

 

Replica celor din tabăra PD-L nu s-a lăsat aşteptată, consilierul judeţean Beniamin Kira, recomandându-i lui Govor să-i invite pe acei locuitori doar după campania electorală, pentru a nu aduce prejudicii de imagine primarului.

 

Un alt PDL-ist, Dorin Puie, i-a spus ironic lui Govor "că e plecat prin judeţ atât de mult, încât a început să facă turism... electoral". Şi pentru că subiectul legat de infrastructură era unul destul de sensibil, a început tirul de întrebări la adresa lui Govor, care se ocupă de acest domeniu.

 

Au intrat pe fir şi liberalii, care, prin vocea consilierului Ioan Rus, l-au întrebat pe vicepreşedintele CJ în ce stadiu se află reabilitarea drumului ce leagă Negreştiul de Turţ, proiect atacat în instanţă de o firmă ce a contestat hotărârea comisiei de licitaţie din cadrul CJ.

 

Potrivit vicepreşedintelui Mircea Govor, obiectivul CJ în viitorul apropiat este asfaltarea tuturor drumurilor judeţene, făcând referire şi la DN71 spre Ciumeşti, care se doreşte a fi transformat din drum comunal în drum judeţean.

 

A urmat o altă întrebare, menită să-l pună în dificultate pe Govor. Liberalul Iosif Pinter a vrut să afle câte ceva despre groapa de gunoi. După ce a aflat că s-a început organizarea de şantier, iar drumul de acces din Doba nu se poate realiza din cauza vremii nefavorabile, a început circul. PDL-istul Gheorghe Sălăgean l-a ironizat pe Govor, făcându-l "omul cu gunoiul", referindu-se la atribuţiile acestuia legate de managementul gropii de gunoi. Aceste cuvinte l-au înfuriat la culme pe vicele PSD-ist, care i-a reproşat colegului său că a trecut la jigniri personale şi că îi va părea rău de cele spuse.

 

Cei doi au mai fost protagoniştii unui scandal, însă de dimensiuni mai mici. Alocarea sumei de 25.000 lei echipei de fotbal Turul Micula, unde consilierul Sălăgean a fost sponsor, a iscat alte discuţii contradictorii. Pentru a nu exista suspiciuni legate de unele favoruri personale, Govor a precizat că sprijinul financiar acordat echipei aflate în Liga a III-a a fost făcut pentru a-l ajuta pe primarul din Micula, care împreună cu fratele său susţine financiar echipa.

Tags: scandal  consiliu judetean  govor  pdl  
2506 vizite
Distribuie pe