Locale Altele
Marti, 27 Septembrie 2022
Marti, 27 Sept 2022
Consiliul Judeţean a împărţit sărăcia
Sergiu Lenghel  - Marti, 24 Noiembrie 2009

La sfârşit de an, Consiliul Judeţean a împărţit bani unor localităţi pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi proiectelor de infrastructură.

Cea mai mare sumă, respectiv 140.000 lei, a fost alocată oraşului Livada, iar la polul opus, localităţile Vetiş şi Săcăşeni au primit câte 30.000 lei.

 

În şedinţa de marţi s-a mai aprobat retragerea unor sume din fondurile alocate de Consiliul Judeţean pentru programul guvernamental "Cornul şi laptele".

Consiliul Judeţean a repartizat în vara acestui an suma de 3.127.000 lei localităţilor din judeţ pentru finanţarea pe perioada  septembrie - decembrie 2009 a drepturilor privind acordarea de produse lactate şi de panificaţie.

 

Analizând contractele de achiziţie pentru aceste produse, s-a constatat că în unele cazuri, în urma procedurilor de achiziţe publică s-au obţinut preţuri pe pachet sub limita valorii zilnice de 1,17 lei, stabilită conform prevederilor legale, realizându-se astfel pentru perioada septembrie - decembrie 2009 la nivelul judeţului o economie de 903.000 lei.

 

În consecinţă, CJ a aprobat retragerea acestei sume de la mai multe localităţi, cei mai mulţi bani, peste 500.000 lei, fiind retraşi de la municipiul Satu Mare, unde, după cum se ştie, distribuirea cornului şi laptelui a început cu mare întârziere.

 

Consilierii judeţeni au mai aprobat studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de extindere a reţelei de apă şi canalizare în toate localităţile judeţului, proiect ce trebuie depus pentru finanţare la Bruxelles până la Crăciun. În opinia preşedintelui Csehi Arpad, acest proiect, care aşteaptă o finanţare europeană de 100 milioane de euro, are cea mai mare valoare din istoria judeţului, estimându-se ca în primăvara anului viitor să fie semnat contractul pentru începerea lucrărilor.

 

Un alt proiect de hotărâre important a fost cel referitor la aprobarea închirierii prin licitaţie publică cu strigare a spaţiilor medicale aflate în unele imobile, proprietatea privată a judeţului.

 

În această situaţie se află cele două centre stomatologice ale Spitalului Judeţean, situate pe strada Ravensburg nr. 1, respectiv Cuza Vodă nr. 6, dispensarul medical de pe strada Zenit nr. 2 şi 4, cabinetele medicale de pe strada Ady Endre 34/A şi dispensarul medical de pe strada Trotuşului nr. 3. De asemenea, s-a dat undă verde şi pentru închirierea cabinetului stomatologic din municipiul Carei, de pe strada Culturii nr. 20, şi a Policlinicii din Negreşti-Oaş, aflată pe strada Victoriei.

Tags: rectificare  buget  judet  
1429 vizite
Distribuie pe