Locale Altele
Luni, 26 Iulie 2021
Luni, 26 Iul 2021
Pataki Csaba a fost instalat ca subprefect
Florin Răchitan  - Duminica, 10 Ianuarie 2010

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a venit sâmbătă de la Bucureşti să-l instaleze pe colegul său de partid, Pataki Csaba, în funcţia de subprefect al judeţului Satu Mare. Acesta îl înlocuieşte pe Firu Mocan, conform înţelegerii la nivel înalt dintre PD-L şi UDMR.

 

La ceremonia de instalare a participat întreaga conducere a Prefecturii şi Consiliului Judeţean, mai mulţi directori de instituţii şi primari UDMR-işti din diferite localităţi ale judeţului, actuali şi foşti parlamentari UDMR, precum şi preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal, Ovidiu Silaghi.

 

Prefectul Radu Giurcă a dat citire ordinului de eliberare din funcţie a lui Firu Mocan, precum şi celui de numire în funcţie a lui Pataki Csaba, reamintind că aceste funcţii nu sunt garantate până la pensie şi mulţumindu-i lui Firu Mocan pentru activitatea din cele trei luni în care s-a aflat în echipa de la conducerea Prefecturii.

 

După ce unii dintre cei prezenţi l-au felicitat pe noul subprefect şi l-au lăudat pentru seriozitatea şi eficienţa cu care şi-a desfăşurat activitatea în toate posturile pe care le-a ocupat până acum, Pataki Csaba le-a mulţumit pentru încredere şi s-a angajat să reprezinte cu cinste comunitatea sătmărenilor.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, a ţinut să precizeze că prin această numire în funcţie a fost restabilită normalitatea de la conducerea judeţului, astfel încât minoritatea maghiară să fie reprezentată proporţional în structurile administrative.

 

Mai în glumă, mai în serios, primarului Careiului, Eugen Kovacs, i-a cerut prefectului să-l lase pe noul subprefect să se însoare, deoarece acesta nu a avut timp pentru aşa ceva atâta vreme cât s-a ocupat de proiectele europene derulate prin Consiliul Judeţean.

 

Pataki Csaba are 36 de ani şi a lucrat în ultimii zece ani, cu o scurtă pauză, la Consiliului Judeţean, unde a fost responsabil de administrarea proiectelor şi fondurilor europene. El a mai fost subprefect pentru o perioadă relativ scurtă în cursul anului trecut, fiind nevoit să părăsească acest post după ce UDMR a intrat, practic, în opoziţie.

Tags: pataki csaba  instalare  subprefect  
982 vizite
Distribuie pe