Locale Altele
Duminica, 28 Februarie 2021
Dum, 28 Feb 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Dispută pe sensuri unice între viceprimar şi Poliţia Rutieră
Sergiu Lenghel  - Miercuri, 13 Ianuarie 2010

Instituirea unui sens unic pe o porţiune de aproximativ o sută de metri de pe strada George Coşbuc din municipiul Satu Mare a stârnit nemulţumirea viceprimarului Kereskenyi Gabor.

În cadrul şedinţei de miercuri a Comisiei pentru Siguranţa Circulaţiei s-a propus ca strada George Coşbuc să aibă sens unic de la intersecţia cu strada General Averescu până la intersecţia cu Mileniului.

 

Şeful Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiul Satu Mare, Cătălin Dănciuţ, şi-a susţinut vehement această propunere, locatarii fiind deranjaţi de autoturismele care circulă zilnic spre sala de scrimă, şi mai apoi ies pe strada Ştefan cel Mare.

Continuarea străzii George Coşbuc este tot cu sens unic, doar pe acea porţiune autoturismele având acces pe ambele sensuri.

 

"Nu o să stăm la cheremul tuturor locatarilor care vor să schimbe câte ceva! Ce o să facem acum, punem sens unic pe toate străzile? Am discutat despre asta şi cu unii colegi din UDMR şi ar fi bine să lăsăm strada cu dublu sens" - a spus viceprimarul. Chiar dacă membrii comisiei au vrut la un moment dat să se voteze liber, aceştia s-au lăsat păgubaşi.

 

Tot în cadrul şedinţei s-a mai discutat şi despre amenajarea unui sens giratoriu la ieşirea din parcarea supermarketului Real, unde au avut loc mai multe accidente rutiere în ultimele luni.

Reprezentantul firmei Rosign Timişoara - societate aflată sub contract cu Primăria pentru instalarea şi montarea de semafoare - Horea Farc, nu a fost de acord cu această idee, pe motiv că un sens giratoriu nu ar permite ieşirea TIR-urilor din parcare.

 

El a declarat că, odată ce vremea va permite, se vor monta limitatoare de viteză pe Bulevardul Octavian Goga, pe sensul de ieşire din pasaj, deoarece pe trecerea de pietoni de lângă Billa se petrec frecvent evenimente rutiere în care sunt implicaţi pietonii.

 

La propunerea Biroului Rutier se vor mai amenaja sensuri giratorii provizorii - la fel ca cel de lângă Liceul Economic - la intersecţia Bulevardului Cloşca cu C.A. Rossetti, precum şi la cea dintre strada Păuleştiului cu Jubileului, cu menţiunea că strada Cibinului din Carpaţi II va avea sens unic înspre strada Ambudului.

Tags: disputa  sens  unic  
1649 vizite
Distribuie pe