Locale Altele
Duminica, 29 Ianuarie 2023
Dum, 29 Ian 2023
Începe circul pe banii publici
Florin Răchitan  - Joi, 28 Ianuarie 2010

Prima şedinţă din acest an a Consiliului Local Satu Mare s-a desfăşurat într-un calm neobişnuit, dar au apărut deja primele semne prevestitoare ale furtunii ce urmează. Bugetul prognozat pentru anul 2010 este „de criză” şi deja se ridică nişte semne de întrebare în legătură cu modul în care sunt cheltuiţi banii publici.

La dezbaterea proiectului de hotărâre privind Regulamentul General de Organizare şi Funcţionare al Serviciului Public „Administraţia Domeniului Public”, consilierul local Sorin Ghilea a pus întrebarea dacă e chiar nevoie de peste o sută de angajaţi pentru administrarea pieţelor şi a „WC-urilor publice, care oricum sunt închise”.

Primarul Iuliu Ilyes a explicat că, de fapt, organigrama este doar aparent stufoasă, deoarece o bună parte a celor 134 de posturi sunt vacante, astfel că, în prezent, în cadrul ADP sunt doar 87 de angajaţi.

Anyway, consilierul Sorin Ghilea a cerut un audit intern la serviciul respectiv, oferindu-se să facă parte el însuşi din comisia de audit.

Alte puncte „sensibile” de pe ordinea de zi a şedinţei la care au avut loc noi discuţii între Sorin Ghilea şi primarul Iuliu Ilyes au fost cele referitoare la salarizarea personalului din aparatul de specialitate al primarului şi a celui din cadrul serviciilor publice subordonate Consiliului Local.

Discuţiile au pornit de la propunerea primarului de a încadra angajaţii de la aceste instituţii într-o grilă superioară de salarizare, pentru a compensa, într-o oarecare măsură, pierderea sporurilor de care s-au bucurat aceşti bugetari până anul trecut.

Iuliu Ilyes a insistat asupra faptului că această măsură este permisă de lege şi nu face altceva decât să-i aducă la egalitate, din punct de vedere al salarizării, pe funcţionarii de la Primărie cu cei de la Consiliul Judeţean sau din structurile centrale ale administraţiei publice. De asemenea, primarul a subliniat că, per ansamblu, în urma acestei măsuri funcţionarii de la Primărie vor primi mai puţini bani decât primeau înainte de pierderea sporurilor.

Tags: sedinta  consiliu  local  
1740 vizite
Distribuie pe