Locale Altele
Vineri, 28 Ianuarie 2022
Vin, 28 Ian 2022
Nu ştie stânga ce face dreapta
Florin Răchitan  - Joi, 4 Februarie 2010

O nouă mostră despre cum funcţionează administraţia publică ne-a fost oferită în cadrul unei conferinţe de presă convocate joi de preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, şi vicepreşedintele Adrian Ştef.

În timpul recentei sale vizite pe care a efectuat-o la Satu Mare, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a promis finanţare substanţială pentru modernizarea Unităţi de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, precum şi pentru înlocuirea reţelelor de apă şi canalizare de la Spitalul de Boli Contagioase.

Cea mai importantă lucrare ar fi reamenajarea UPU de la Spitalul Nou, care ar urma să funcţioneze în corpul de clădire de pe Aleea Prahovei, investiţie care se ridică la suma de aproape 4 milioane de euro.

Mare a fost, însă, mirarea preşedintelui Consiliului Judeţean când a descoperit că Direcţia de Sănătate Publică a trimis deja la Ministerul Sănătăţii, în data de 26 ianuarie, o adresă cu lista cuprinzând lucrările mai importante de care ar fi nevoie în sistemul sanitar sătmărean, respectiv bugetul necesar realizării acestor lucrări. Lista a fost alcătuită pe baza unei note de fundamentare semnată de cineva, nu se ştie de cine, în locul fostului manager al Spitalului Judeţean, Paula Mare, care la data respectivă nu mai era demult în funcţie.

În adresa respectivă se cere de la minister doar un milion de lei, în loc de 4, pentru lucrările de la UPU, în timp ce, la prima vedere, Spitalul de Boli Contagioase nici nu este menţionat.

Documentul a fost prezentat în faţa presei chiar de preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, aflat şi el în ceaţă totală în privinţa conţinutului. El e precizat doar că adresa trimisă la minister este semnată de directorul-adjunct al DSP Satu Mare, Doina Dragoş-Guran, şi că până acum nu a avut nici o discuţie pe această temă cu nimeni din conducerea DSP Satu Mare.

Se pare că prima discuţie este programată pe vineri, cu directorul DSP, Dorel Coica, dar Csehi Arpad este hotărât să trimită el însuşi, separat, o adresă la Ministerul Sănătăţii prin care va cere banii promişi de ministrul Cseke, deoarece, dacă fondurile rămân la nivelul solicitat de DSP, atunci Spitalul Judeţean nu va avea nici măcar un coridor nou, nu Unitate nouă de Primire a Urgenţelor.

Csehi Arpad este de părere că această problemă este cauzată de lipsa de comunicare dintre instituţiile statului şi abia aşteaptă descentralizarea sistemului sanitar, pentru a avea un control mai mare asupra spitalelor. Deci, deocamdată, Cascadorii Râsului e kutya fasza faţă de ce se întâmplă la acest nivel.

Tags: spital  lucrari  fonduri  
2160 vizite
Distribuie pe