Locale Altele
Marti, 30 Noiembrie 2021
Marti, 30 Nov 2021
Un nou scandal la Consiliul Judeţean
Florin Răchitan  - Luni, 15 Februarie 2010

Ne-a fost dor deja de tradiţionalele dueluri verbale Govor – Macec la şedinţele Consiliului Judeţean, că noa, de-aia i-am votat, ca să se poarte ca nişte adulţi responsabili şi să se gândească mereu la binele nostru, nu?

 

Protagoniştii veşnicelor scandaluri nu ne-au „dezamăgit” nici acum şi s-au luat la harţă la finalul şedinţei de luni, la punctul „Diverse” de pe ordinea de zi, când deja toată lumea se pregătea să plece acasă, după o şedinţă lejeră, în care proiectele de hotărâre privind rectificările bugetului judeţului au trecut ca prin brânză.

 

Noa bine, la început preşedintele Csehi Arpad a avut un moment de indignare, când a văzut că majoritatea directorilor instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean lipseau fix de la şedinţa în care li s-au promis bani. Adică, mai pe româneşte, îi cam durea în paişpe. Iute s-au şi dat telefoane în stânga-n dreapta şi au început să sosească pe parcursul şedinţei, transpiraţi şi gâfâind, toţi culturnicii judeţului inventatori de premii de la buget, dragii de ei!

 

Au urmat apoi obişnuitele justificări la proiectele de hotărâre privind bugetul judeţului, că nu-s bani şi să sperăm că vom mai primi de undeva pe parcursul anului, dar oricum, anul viitor vom inaugura deja primul sezon la staţiunea de schi de la Luna Şes. Aplauze!

 

După aceea a urmat momentul demn de filmele lui Kusturica… Liberalii l-au scos la înaintare pe consilierul Ioan Rus, care l-a întrebat, a patra oară (!!!), pe vicepreşedintele Mircea Govor cum stăm cu Autostrada Oaşului, adică reabilitarea drumului judeţean dintre Turţ şi Negreşti-Oaş.

 

Trebuie ştiut faptul că, aşa cum a explicat preşedintele Csehi Arpad, licitaţia pentru executarea lucrărilor la drumul respectiv a fost câştigată de firma Tehnic Asist, după care, în faza clarificărilor, firma clasată pe locul secund, Drumet Oaş, a scăzut preţul din oferta iniţială cu o sumă ridicolă şi a fost declarată câştigătoare.

 

Conducerea Consiliului Judeţean a contestat această procedură şi, de atunci, adică de aproape o jumătate de an, se războieşte în procese, pe care le cam pierde, cu firma Drumet Oaş.

Asta nu determină, însă, conducerea CJ să renunţe şi, invocând nişte chichiţe birocratice şi juridice, insistă să se reia procedura de evaluare a dosarelor depuse de firmele participante la licitaţie.

 

Bineînţeles, face toate acestea fiindcă se gândeşte la binele judeţului şi cheltuirea eficientă a banilor publici, nu fiindcă în joc ar fi 500 miliarde lei vechi, iar din contrele rostite în şedinţa de luni a reieşit clar pentru toată lumea că în spatele celor două firme concurente se află niscaiva interese reprezentate chiar la masa de şedinţă a Consiliului Judeţean. Noi nici nu presupunem aşa ceva, că nu vrem să supărăm pe nimeni.

 

Cert este că vicepreşedintele Mircea Govor a făcut aluzie la un eventual interes pe care l-ar avea soţia consilierului Ioan Rus, care reprezintă juridic firma Drumet Oaş, ocazie perfectă pentru… Valentin Macec să-i dea replica. Acesta a protestat împotriva implicării membrilor familiilor consilierilor judeţeni în conflictele dintre ei şi l-a ameninţat pe Mircea Govor cu demararea procedurilor pentru suspendarea acestuia din funcţie.

 

În timp ce discuţiile degenerau într-o ceartă ca la uşa cortului, consilierii PD-L s-au ridicat de la masă cu scopul de a părăsi sala, pentru a nu asista la acest spectacol demn de Circul Globus, moment în care preşedintele Csehi Arpad s-a grăbit să declare închisă şedinţa, punând capăt, astfel, celui mai nou episod din telenovela ce-i are ca protagonişti pe Mircea Govor şi Valentin Macec. Ştim, însă, că telenovelele nu se sfârşesc aşa, cu una cu două, aşa că aşteptăm următorul episod.

Tags: scandal  macec  govor  
3063 vizite
Distribuie pe