Locale Altele
Luni, 17 Februarie 2020
Luni, 17 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Nu prea sunt bani pentru salariile profesorilor
Florin Răchitan  - Miercuri, 24 Februarie 2010

Mai mult de patru milioane RON, adică de 44 miliarde lei vechi ar mai fi nevoie pentru plata salariilor profesorilor sătmăreni în luna martie, dar banii aceştia nu există, deocamdată. În prezent, Primăria are la dispoziţie mai puţin de jumătate din această sumă.

 

Primarul Iuliu Ilyes a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Guvernul i-a alocat de la bugetul de stat doar în jur de 27 miliarde lei vechi, din care ar trebui să se plătească salariile profesorilor în luna martie, dar această sumă reprezintă doar 42,13% din necesar.

 

„În acest moment nu ştim din ce vom plăti salariile întregi ale cadrelor didactice, Guvernul trebuie să găsească o soluţie. Probabil va transfera bani din bugetul programat pentru lunile următoare, dar deja se vede destul de clar că cel puţin pe ultimele trei luni ale anului nu avem acoperite salariile profesorilor” – a declarat Iuliu Ilyes.

 

Autorităţile locale aşteaptă ca situaţia să se clarifice până în data de 5 martie, când Primăria trebuie să transfere banii de salarii către şcoli.

 

În altă ordine de idei, primarul a enumerat străzile pe care s-au făcut plombări provizorii în ultimele săptămâni: Bulevardul Henri Coandă, cu tot cu Piaţa Romană; Drumul Careiului; străzile C.A. Rosetti, Oituz, Arinului, Prahovei, Ioan Slavici, Banatului, în continuarea Bulevardului Vasile Lucaciu.

 

De săptămâna viitoare încep lucrările mai ample de reparaţii, care vor fi deja monitorizate inclusiv de celebrele comandouri de pensionari. În prima fază se va repara complet strada Golescu, în dreptul Pieţei Mari, ajunsă acum ca după bombardamentele NATO din Kosovo.

 

Tot pentru săptămâna viitoare este programată licitaţia electronică în urma căreia vor fi desemnate firmele ce vor reabilita complet toate străzile din municipiul Satu Mare în următorii ani. Dacă nu vor fi obstacole birocratice, lucrările vor putea începe chiar la sfârşitul lunii martie.

Tags: salarii  profesori  drumuri  
993 vizite
Distribuie pe