Locale Altele
Luni, 18 Octombrie 2021
Luni, 18 Oct 2021
Peste zece milioane de euro pentru dezvoltarea Sătmarului
Sergiu Lenghel  - Marti, 16 Martie 2010

Din cei 23 de aleşi locali, doar un număr de 16 au fost curioşi marţi, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local Satu Mare, de proiectele cuprinse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, cu finanţare europeană de aproape 11 milioane de euro.

 

Fără prea multe comentarii, proiectele de hotărâre au fost aprobate la foc automat, printre acestea regăsindu-se şi cel privind aprobarea documentaţiei tehnice pentru reabilitarea Teatrului de Nord.

Lucrările sunt estimate la peste 3 milioane de euro, iar Primăria va contribui cu 2% din valoarea eligibilă a proiectului.

 

Banii europeni vor avea ca destinaţie şi modernizarea unor străzi de pământ, precum Caragiale, Crivăţului, Orientului, Plevnei, Şoimoşeni şi Văii, dar şi finalizarea lucrărilor la infrastructura din zona pasajului de pe strada Fabricii.

 

S-a dat undă verde şi pentru "Big Brother", sistemul de supraveghere video pentru siguranţa spaţiilor publice din Sătmar, care va avea centrul de monitorizare în mansarda fostei Băi Comunale reabilitate din Grădina Romei. Proiectul, în valoare de peste 360.000 euro, vizează amplasarea a 65 de camere de supraveghere în zonele aglomerate din oraş şi în cele cu un risc mai mare infracţional.

 

Camerele vor fi supravegheate non-stop de personalul Poliţiei Comunitare, aceştia deplasându-se de urgenţă în cazul unor incidente. Cele 65 de camere video vor fi amplasate în pieţele şi parcurile din oraş, în zona gării, pe unele clădiri din centrul vechi al oraşului, Piaţa 25 Octombrie, dar şi la ieşirile din oraş.

Tags: plan  integrat  dezvoltare  
1506 vizite
Distribuie pe