Locale Altele
Duminica, 5 Februarie 2023
Dum, 5 Feb 2023
Primăria trimite instalator sătmărenilor care îşi inundă vecinii
Sergiu Lenghel  - Joi, 18 Martie 2010

Primăria vrea să pună capăt scandalurilor dintre vecinii care fac „inundaţii” în blocuri. Zeci de reclamaţii au fost depuse la Primărie din partea sătmărenilor care au ajuns să se certe cu vecinii lor pe motiv că pereţii apartamentelor se distrug din cauza apei infiltrate.

 

Există cazuri în care vecinul de la etaj nu vrea nici în ruptul capului să-şi repare o ţeavă de la baie sau instalaţia de sub cadă, iar de la o banală scurgere de apă se ajunge la o dispută între locatari, unde, de cele mai multe ori, tot cel păgubit scoate din buzunar bani pentru zugrăveală.

 

Reprezentantul Primăriei Satu Mare, Radu Anderco, spune că astfel de situaţii au ieşit de sub control, în ultima perioadă fiind depuse zeci de sesizări din partea sătmărenilor care îşi reclamă vecinul.

 

Elisabeta Labaş se numără printre "victimele" vecinilor de la etaj, de mai bine de 14 ani pensionara având probleme la baie şi bucătărie, fiind inundată aproape săptămânal. "Ghetoul", aşa cum îl numeşte femeia, este baia apartamentului ei din Micro 14, unde pereţii şi tavanul arată groaznic.

 

"Locuiesc la etajul II, iar vecinul care stă deasupra mea mă inundă de fiecare dată când face baie, deoarece are sifonul de la cadă defect. M-am plâns şi Primăriei, poate ei vor face ceva. Am apelat cu bunăvoinţă la vecin, dar fără niciun rezultat. Nu vrea să facă niciun fel de reparaţii" - spune Elisabeta.

 

Primarul Iuliu Ilyes urmează să semneze o dispoziţie prin care se va putea acţiona în mod legal asupra persoanelor reclamate, iar amenda nu este deloc de neglijat, fiind cuprinsă între 500 şi 3.000 lei. Inginerul Tănăsie Soloneanu, din partea societăţii Apaserv, este cel împuternicit de Primărie pentru a se deplasa la faţa locului, urmând să aplice sancţiunile corespunzătoare vinovaţilor.

 

"Cetăţenii ni se pot adresa nouă cu o sesizare, la serviciul de relaţii cu asociaţiile de proprietari. Pentru că mulţi refuză să remedieze defecţiunea, vom trimite noi un instalator, însoţit de un poliţist comunitar şi se va acorda un termen de câteva săptămâni pentru ca proprietarul să se conformeze" - spune Radu Anderco.

Tags: inundatii  sanctiuni  primarie  
2200 vizite
Distribuie pe