Locale Altele
Joi, 23 Septembrie 2021
Joi, 23 Sept 2021
Sătmarul are de azi, oficial, uzină de apă şi staţie de epurare ultramoderne
Leontina Volosciuc  - Luni, 29 Septembrie 2008

Ministrul Mediului, Atilla Korodi, şi secretarul de stat Eugen Todorovici au participat astăzi la predarea oficială a celei mai mari investiţii ISPA din istoria Sătmarului, ce a constat în modernizarea staţiei de epurare de pe straga Gabriel Georgescu şi a uzinei de apă din Mărtineşti.

La eveniment au mai participat şi oficialităţi locale, precum prefectul Radu Bud şi preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad. Valoarea lucrărilor s-a ridicat la peste 37 milioane de euro, iar acestea au cuprins reforarea şi reechiparea pentru captarea apei a 46 de puţuri, înlocuirea a 6 km de conductă magistrală, reabilitarea uzinei de apă la standarde europene, captarea şi tratarea apei în sistem automatizat, reabilitarea a 13 km de conductă de canalizare şi reechiparea a 7 staţii de pompare a apelor uzate.

Primarul muncipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, a declarat că demersurile privind obţinerea de fonduri ISPA au început în anul 1999 şi abia în anul 2002 a fost semnat Memorandumul de Finanţare la Bruxelles. Din valoarea totală a lucrărilor, 26 milioane de euro sunt bani nerambursabili, iar restul de peste 10 milioane euro sunt bani împrumutaţi de la Banca Europeană, credit care trebuie restituit în 25 de ani. 

Tags: proiect ispa  apa  modernizare  
2948 vizite
Distribuie pe