Locale Altele
Miercuri, 20 Octombrie 2021
Mie, 20 Oct 2021
Minune! Consiliul Judeţean IEFTINEŞTE depozitarea gunoiului
Florin Răchitan  - Joi, 9 Septembrie 2010

Nu ne-a venit să credem când am auzit una ca asta: Consiliul Judeţean diminuează tarifele percepute de la firmele de salubritate pentru depozitarea gunoiului în noul depozit ecologic pentru deşeuri de la Doba. Nu cu mult, doar cu vreo 10%, dar chiar şi aşa e o minune în actualele condiţii.

 

Iniţial, Consiliul Judeţean a aprobat un tarif de 18 lei/mc de gunoi preluat de la firmele care asigură salubrizarea în localităţile judeţului.

Cunoscându-se deja cantităţile de deşeuri care ajung în fiecare zi la depozit, administratorii acestuia au făcut însă calculele necesare din care reies nişte costuri mai mici decât cele prevăzute iniţial, astfel că, nefiind firmă privată axată pe profit, Consiliul Judeţean trebuie să reducă tarifele.

 

Astfel, noul tarif perceput va fi de 16,79 lei/mc, iar preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, şi-a exprimat speranţa că, în consecinţă, nici firmele de salubritate nu vor elibera facturi mai mari către populaţie, cel puţin până la sfârşitul anului.

 

Noi nu vrem să credem că această manevră este un cadou făcut Florisal-ului, care se tot plânge că i-au crescut cheltuielile de transport de când s-a închis (mă rog, oficial) vechea groapă de gunoi de pe strada Odoreului din Satu Mare.

1224 vizite
Distribuie pe