Locale Altele
Marti, 14 Iulie 2020
Marti, 14 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Spitalele județene angajează personal
Ministerul Sănătății  - Miercuri, 22 Septembrie 2010
Ministerul Sănătăţii a publicat lista posturilor vacante pe unităţi sanitare, categorii de personal şi specialităţi medicale pentru care vor fi demarate procedurile de scoatere la concurs.

Pentru județul Satu Mare în lista posturilor vacante pe unități sanitare și categorii profesionale care pot fi ocupate prin concurs figurează un număr de 28 posturi vacante.

Ministerul Sănătăţii va scoate la concurs un număr de 2322 de posturi, dintre care 218 posturi pentru serviciile de ambulanţă. Cele mai multe posturi sunt destinate asistenţilor medicali (1075), medici (936), farmacişti (67) şi 217 de personal auxiliar (infirmieri, îngrijitori, şoferi de ambulanţă etc).

Pentru Satu Mare, lista este următoarea:

- Spitalul județean de Urgență – 13 posturi, din care 5 pentru medic specialist (ATI, cardiologie, psihiatrie, urologie, medicina de laborator) și 8 posturi pentru personal sanitar mediu și asistenți medicali cu studii superioare;

- Spitalul municipal Carei – 10 posturi, din care 1 post medic rezident ultimul an, 3 posturi de medici specialiști (medicină internă, medicina de laborator, ortopedie, traumatologie) și 6 posturi pentru personal sanitar mediu și asistenți medicali cu studii superioare;

- Spitalul orășenesc Negrești Oaș - 4 posturi din care 1 post medic rezident ultimul an la neurologie, 1 medic primar la obstetrică-ginecologie și 2 posturi pentru personal sanitar mediu și asistenți medicali cu studii superioare;

- Spitalul de pneumoftiziologie Satu Mare – 1 post personal sanitar mediu și asistenți medicali cu studii superioare.

Pe lângă aceste posturi, pentru spitalele al căror management a fost transferat la autorităţile administraţiei publice locale şi pentru care, potrivit prevederilor din Legea nr.500/2002, ordonatorul principal de credite este primarul sau preşedintele consiliului judeţean, autorităţile administraţiei publice locale au posibilitatea de a scoate la concurs un număr de încă 750 de posturi la nivel național.
 
Ministerul Sănătăţii estimează că, începând din luna noiembrie a acestui an, unităţile sanitare cu paturi vor organiza concursurile/examinările pentru ocuparea posturilor.
7687 vizite
Distribuie pe