Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sistem e-administraţie la Consiliul Judeţean
Florin Răchitan  - Marti, 23 Noiembrie 2010

Secretarul de stat în Ministerul Comunicaţiilor, Iosif Moldovan, şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Arpad, au semnat marţi contractul pentru realizarea unui sistem informatic integrat la nivelul administraţiei judeţene sătmărene.

 

Sistemul în valoare totală de peste 36 miliarde lei vechi, din care aproape 22 miliarde constituie finanţare nerambursabilă, va facilita accesul cetăţenilor şi instituţiilor la serviciile administrative utilizând canalele moderne de comunicare online.

 

Astfel, în urma creării unui portal interactiv al judeţului, sătmărenii vor putea să depună online cereri, petiţii, reclamaţii, se vor putea înscrie la audienţe şi se vor putea informa rapid în legătură cu probleme de urbanism şi amenajarea teritoriului, asistenţă socială, drumuri şi transporturi, dar tot prin intermediul acestui serviciu vor putea efectua plăţi online spre instituţiile subordonate Consiliului Judeţean.

 

De asemenea, prin crearea unor module de tip e-guvernare se va eficientiza comunicarea între instituţiile administraţiilor locale, judeţene şi centrale.

 

Secretarul de stat Iosif Moldovan a declarat că acesta este primul dintr-o serie de proiecte de anvergură de acest fel pe care Guvernul le implementează în judeţele României şi face parte din Agenda Digitală Europa 2020 prin care se doreşte asigurarea interoperabilităţii administraţiilor publice din Uniunea Europeană.

 

Reprezentantul Ministerului Comunicaţiilor a afirmat că realizarea acestui proiect este un prim pas spre reducerea semnificativă a birocraţiei şi a costurilor din aparatul de stat, îmbunătăţindu-se, în acelaşi timp, calitatea comunicării cu cetăţenii.

 

„Dacă în prezent pot să treacă şi 30 de zile până ce o cerere depusă de un cetăţean este băgată în seamă într-o instituţie a statului, odată cu accesul la sistemul informatic integrat timpul de procesare a unei cereri online se va reduce la 2-3 zile” – a dat asigurări secretarul de stat Iosif Moldovan.

 

La nivelul Consiliului Judeţean sistemul va fi implementat în decurs de 14 luni, dar Csehi Arpad a anunţat că deja se gândeşte să propună un sistem similar şi la nivelul spitalelor din judeţul Satu Mare.

1468 vizite
Distribuie pe