Locale Altele
Sambata, 28 Noiembrie 2020
Sam, 28 Nov 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Închidere de proiect transfrontalier. Rezultatul: innostart.ro
Ioana Gavrău  - Joi, 9 Decembrie 2010
Joi, reprezentanții Consiliilor Județene din Satu Mare și Szabolcs-Szatmar – Bereg au participat la ședința de închidere a proiectului transfrontalier „Innostart – crearea unei rețele de inovatori în dezvoltarea regională“, a cărui durată de implementare a avut 12 luni. Rezultatele pot fi urmărite pe site-ul www.innostart.ro.

Pe lângă managerii de proiect, la ședința de închidere a participat Csehi Arpad, președintele Consiliului Județean Satu Mare, vicepreședintele Consiliului Județean al orașului Szabolcs-Szatmar – Bereg, Kovacs Sandor, suprefectul Pataki Csaba și vicepreședintele CJ, Adrian Ștef.

Proiectul „Innostart“ are ca obiect general întărirea coeziunii socio-economice a zonei de graniță prin promovarea inovării în dezvoltarea regională transfrontalieră.

Conform inițiatorilor, acest lucru se va concretiza prin crearea unei rețele sustenabile de inovatori în dezvoltarea regională și instruirea specialiștilor. Grupul țintă al proiectului a fost format din 30 de reprezentanți ai microregiunilor și primăriilor. Cele 30 de persoane au fost instruite în domenii în care inovarea aduce beneficii reale în activitatea de dezvoltare.

S-au efectuat două vizite pe teren în cadrul cărora au fost prezentate exemple de bune practici și de experiențe în centrele regionale de inovare din Debrecen, Szeged și Timișoara.
În cadrul conferinței s-a lansat și pagina de web a proiectului, www.innostart.ro, pagină care a devenit nefuncțională imediat după terminarea ședinței.

Valoarea totală a proiectului este de 70.629,65 euro, din care Satu Mare, liderul de proiect, beneficiază de 58.000 euro, contribuția locală fiind de doar 1.171,65 euro.
Csehi Arpad s-a arătat mulțumit de rezultate.

„Deși a avut o valoare modestă față de alte proiecte, sunt convins că va genera alte oportunități. Este primul pas spre perioada următoare de programare. Prin acest site se asigură o suprafață de comunicare între parteneri. Toată lumea poate obține rezultate utile și în timp scurt“
, a spus Csehi Arpad, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

Vicepreședintele Consiliului Județean din Szabolcs-Szatmar – Bereg a declarat că se bucură că a făcut parte din acest proiect și speră să fie doar începutul unei bune colaborări.
1694 vizite
Distribuie pe