Locale Altele
Vineri, 25 Iunie 2021
Vin, 25 Iun 2021
Colectarea selectivă a deşeurilor se amână
Florin Răchitan  - Joi, 23 Decembrie 2010

Cu gândul la pregătirile de Crăciun, consilierii locali nu prea au avut chef de şedinţă joi, aşa că au amânat tot ce se putea de pe ordinea de zi, iar peste restul proiectelor de hotărâre au trecut în trombă, votând la foc automat şi în unanimitate.

Nerăbdarea unora s-a făcut simţită încă de la primul punct de pe ordinea de zi, adică proiectul privind colectarea selectivă duală a deşeurilor.

 

UDMR-iştii au fost iritaţi observaţiile colegului lor PDL-ist Sorin Ghilea, care a atras atenţia asupra modului greşit de calcul al noilor tarife de salubrizare ce ar urma să intre în vigoare odată cu sistemul de colectare selectivă a deşeurilor, amintind totodată că despre acest proiect de hotărâre se discută deja de luni de zile, însă documentaţia tot nu e făcută cum trebuie.

 

Consilierii locali au „rezolvat” problema amânând din nou aprobarea proiectului de hotărâre, ceea ce înseamnă că deocamdată tarifele de salubrizare nu vor fi majorate pentru sătmăreni, dar nici nu vom avea containere separate pentru deşeurile organice şi pentru cele „uscate”.

 

Acelaşi Sorin Ghilea a ridicat din nou problema documentaţiei făcute anapoda la unele proiecte de hotărâre importante, referindu-se la faptul că aleşii Sătmarului au primit cu câteva ore înainte de şedinţă un dosar stufos cuprinzând programul de investiţii al Apaserv, fiind nevoiţi, astfel, să voteze pentru cheltuirea unor sume de zeci şi sute de miliarde fără să ştie exact despre ce e vorba.

 

După mai multe discuţii despre valoarea redevenţei pe care ar urma s-o plătească vreo firmă interesată de concesionarea fostului cinematograf Luceafărul, tot Sorin Ghilea a solicitat sprijinul Primăriei pentru rezolvarea încălzirii în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor, unde copiii care l-au aşteptat miercuri seara pe Moşul Nord-Vest TV au cam îngheţat de frig.

 

Primarul Iuliu Ilyes a promis că se va ocupa de problemă, luând legătura chiar cu conducerile centrale ale sindicatelor în proprietatea cărora se află clădirea.

1063 vizite
Distribuie pe