Locale Altele
Sambata, 11 Iulie 2020
Sam, 11 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Poliţia Ecologică Satu Mare, controlată de Ministerul de Interne
Florin Răchitan  - Miercuri, 20 Aprilie 2011

Primarul Iuliu Ilyes a anunţat miercuri într-o conferinţă de presă că Ministerul Administraţiei şi Internelor face verificări cu privire la legalitatea funcţionării Poliţiei Ecologice la Satu Mare, în condiţiile în care aceasta este, de fapt, un serviciu al Poliţiei Locale în baza unui protocol de colaborare cu operatorul de salubrizare Florisal.

 

Primarul a declarat că „cineva” a sesizat MAI în această problemă, contestând valabilitatea unui protocol ce ar subordona o instituţie a statului unei firme, având în vedere faptul că poliţiştii ecologici îşi desfăşoară activitatea beneficiind de suportul logistic asigurat gratuit de Florisal (şofer şi maşină de patrulare).

 

Iuliu Ilyes a apărat necesitatea funcţionării Poliţiei Ecologice, susţinând că aceasta şi-a dovedit deja utilitatea şi eficienţa.

El s-a angajat totodată să încheie, în calitate de primar dacă situaţia o va cere, un protocol de colaborare cu Florisal, urmând să dea dispoziţie subordonaţilor din Poliţia Locală să continue această activitate, dacă Ministerul de Interne va considera că termenii actualului protocol de colaborare nu respectă întocmai prevederile legale.

 

Până atunci este posibil să fie suspendată activitatea Poliţiei Ecologice, în perioada în care aceasta este verificată de reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor.

1411 vizite
Distribuie pe