Locale Altele
Joi, 9 Iulie 2020
Joi, 9 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Episcopul Iustinian Chira va deveni cetăţean de onoare al Sătmarului
Florin Răchitan  - Miercuri, 18 Mai 2011

Primarul Iuliu Ilyes a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că, la propunerea unui mare număr de credincioşi ortodocşi, au fost demarate procedurile pentru acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare Episcopului Maramureşului şi Sătmarului, Iustinian Chira.

 

Acest gest se doreşte a fi unul de mulţumire pentru felul în care Preasfinţia Sa, ajuns la venerabila vârstă de 90 de ani, a ştiut să păstorească de-a lungul timpului comunitatea credincioşilor ortodocşi sătmăreni.

 

„Proiectul de hotărâre cu privire la acordarea cetăţeniei de onoare va fi supus dezbaterii Consiliului Local în şedinţa de săptămâna viitoare, după care voi fi onorat să-i înmânez personal această distincţie. Rămâne de văzut dacă Preasfinţia Sa se va putea deplasa în viitorul apropiat la Satu Mare sau îl vom întâlni la Episcopie” – a declarat primarul Iuliu Ilyes.

 

Iustinian Chira s-a născut în 1921 la Plopiş, judeţul Maramureş şi a fost călugăr, apoi stareţ al Mănăstirii „Sf. Ana” de la Rohia până în 1973, când Sfântul Sinod l-a ales Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, cu titlul „Maramureşanul”. În 1990 a revenit acasă, fiind înscăunat Episcop al Maramureşului şi Sătmarului.

 

1088 vizite
Distribuie pe