Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Secţie nouă de Urgenţe în august
Ioana Gavrău  - Joi, 2 Iunie 2011
Lucrările la noul sediu al Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare înaintează cât se poate de bine. Managerul Adrian Marc a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a cerut executantului să finalizeze toate lucrările până în data de 15 august 2011.


Adrian Marc, managerul Spitalului Judeţean, Cristian Rusu, directorul medical, Gabriela Opriş, directorul administrativ şi Adriana Moldovan, medic şef Unitatea de Primire Urgenţe UPU au declarat miercuri că parterul Spitalului Judeţean de Urgenţă a fost recompartimentat temporar, până la finalizarea noii Secţii de Urgenţe.

Noi monitorizăm acest proiect amplu şi dificil. Executantul înaintează cu lucrările foarte bine şi i-am dat termen ca până în data de 15 august 2011 să finalizeze toate lucrările. În momentul de faţă se lucrează zi-noapte, am adus meşteri de la Tăşnad, de la secţia externă a spitalului”, a spus Adrian Marc.


În momentul de faţă, Unitatea de Primire Urgenţe s-a mutat în locul Ambulatoriului. În acest fel s-au recompartimentat spaţiile, iar lucrările la viitorul spaţiu al Secţiei de Urgenţe pot avansa.




Cabinetulul de Neurologie s-a mutat la parter, în sala 23, în fostul punct de recoltare. Neuropsihiatria Pediatrică se află tot la parter, în sala 23. Punctul de recoltare Laborator Clinic funcţionază acum la etajul I, sala 37, în fostul cabinet de gimnastică oculară. Probele respiratorii se pot lua la etajul I, sala 42, într-unul din spaţiile cabinetului de Ginecologie. Chirurgia pediatrică s-a mutat tot la etajul I, sala 42, în fostul spaţiul pentru probe respiratorii, internele sunt tot la etajul I, sala 36, în a treia încăpere a cabinetului de ORL. Ortopedia, sala de gipsare este tot la etajul I, sala 25, în fostul spaţiu al cabinetului de Interne.



În ceea ce priveşte amplasarea cabinetelor din Unitatea de Primite Urgenţe, spaţiu amenajat temporar, modificările efectuate constă în următoarele: triajul, urgenţele minore, sala de sutură şi obstetrica-genecologie sunt la parter, în locul cabinetelor de Ortopedie şi Neurologie. Urgenţele majore, cabinetul de resuscitare au fost mutate în locul sălii de gimnastică şi Chirurgie Pediatrică, iar Urgenţele Pediatrice sunt în vechiul spaţiu, alăturat centralei telefonice.


Toate aceste modificări sunt temporare, conform celor declarate de managerul spitalului, Adrian Marc. Acesta este de părere că rezultatul final va fi unul pe măsură.



Va fi nevoie de o calibrare a nevoilor de personal pentrul noul sediu UPU. Trebuie să încercăm să schimbăm şi aparatura veche, să venim cu ceva de calitate superioară. În ceea ce priveşte lipsa de personal, trebuie să precizez că avem deficit pe toate secţiile. În acest sens ne-am gândit să scoatem posturi la concurs pe perioadă determinată”, a mai spus Adrian Marc.

Nu mai puţin de 300 de persoane vor fi angajate după ce noul sediu UPU va funcţiona. Marc a mai precizat că începând cu acest an, niciun cadru medical nu va mai beneficia de concediu fară plată mai lung de un an de zile.
3440 vizite
Distribuie pe