Locale Altele
Joi, 29 Octombrie 2020
Joi, 29 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Iuliu Ilyes, în Top Ten naţional al salariilor primarilor
Econtext  - Vineri, 1 Iulie 2011

Site-ul Econtext a alcătuit un clasament cu salariile pe care le iau în fiecare lună primarii oraşelor-reşedinţă de judeţ din România, pe baza propriilor declaraţii de avere, potrivit căruia primarul nostru Iuliu Ilyes ocupă chiar un loc de frunte la nivel naţional.

Cu un salariu lunar de 4.875 lei, el devansează în clasament câţiva primari de oraşe mai mari şi cu economie mai dezvoltată.

Potrivit analizei Econtext „e un mister total faptul cum un primar dintr-un oras mai mic poate sa aiba un salariu mai mare comparativ cu un primar dintr-un municipiu mai extins, mai cuprinzator, cu populatie mai numeroasa », dar asta e realitatea.

Astfel, cel mai mare salariu de primar din România îl primeşte edilul-şef al municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, urmat îndeaproape de colegul său din Timişoara, Gheorghe Ciuhandu, fiecare încasând peste 8.000 de lei/lună, dar, de exemplu, primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, primeşte mai puţini bani decât primarii din Brăila sau Târgu Jiu.

Primarul din Satu Mare, Iuliu Ilyes, este pe locul 10 la nivel naţional, încasând mai mulţi bani decât primarii din Cluj, Oradea, Constanţa, Sibiu, Craiova, Braşov sau Arad.

1390 vizite
Distribuie pe