Locale Altele
Duminica, 5 Aprilie 2020
Dum, 5 Apr 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„Free Life” a inaugurat centrul de sterilizare a câinilor comunitari
Florin Răchitan  - Joi, 4 August 2011

Un proiect despre care se discută de cel puţin un an de zile a devenit realitate joi, odată cu inaugurarea oficială a Centrului medical-veterinar de sterilizare pentru câinii vagabonzi, pe strada Crişan din Satu Mare, în partea din spate a Grădinii Romei, în locul vechii uzine de apă a oraşului. Investiţia a costat Primăria Satu Mare 60.000 de lei, iar centrul va fi administrat de Asociaţia „Free Life”.


 

La inaugurare au participat primarul Iuliu Ilyes, voluntarii asociaţiei, precum şi cei 16 medici veterinari care vor colabora cu „Free Life” la realizarea intervenţiilor chirurgicale de sterilizare a câinilor vagabonzi.


 

În cuvântul de deschidere, preşedintele Asociaţiei „Free Life” şi-a exprimat satisfacţia cu privire la faptul că autorităţile locale au ales această soluţie pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari şi le-a mulţumit tuturor colaboratorilor pentru eforturile imense pe care le-au făcut în ultimii ani cu scopul de a realiza acest vis al lor.


 

Primarul Iuliu Ilyes s-a declarat mândru că Satu Mare a intrat în rândul oraşelor civilizate care aplică această metodă de control al populaţiei canine comunitare, considerată a fi cea mai „umană” şi mai eficientă dintre toate soluţiile experimentate în diferite ţări.


 

Centrul de sterilizare de pe strada Crişan are toate facilităţile pentru realizarea intervenţiilor chirurgicale şi pentru îngrijirea post-operatorie a câinilor: o sală de operaţii dotată cu aparatură modernă, un spaţiu pentru îngrijirea câinilor după operaţii şi boxe în care sunt ţinuţi câinii până la adopţie sau eliberare.

 

„Noi derulăm în paralel şi programul de adopţie a câinilor comunitari şi sperăm ca nici un câine care trece prin centrul de sterilizare să nu ajungă înapoi pe străzi. Avem grijă de ei până îşi găsesc stăpâni” – a declarat Lucreţia Simu.


 

Câinii vor ajunge la centrul de sterilizare sunt prinşi de firma de ecarisaj cu care are contract Primăria sau vor putea fi aduşi de sătmăreni, costurile intervenţiilor chirurgicale urmând să fie acoperite din bugetul municipiului Satu Mare. Se speră ca, pe termen lung, să se reducă în acest fel numărul câinilor vagabonzi de pe stradă, prin limitarea capacităţilor lor de reproducţie. De asemenea, câinii sterilizaţi nu vor mai fi agresivi, evitându-se astfel atacurile asupra oamenilor.


 

Informaţii suplimentare despre activitatea „Free Life” găsiţi pe site-ul asociaţiei sau apelând numerele de telefon 0727-303.371, 0746-086.967 ori 0751-082.799.

2277 vizite
Distribuie pe