Locale Altele
Miercuri, 19 Iunie 2019
Mie, 19 Iun 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Drapelul a băgat zâzanie între consilierii români şi unguri
Florin Răchitan  - Joi, 29 Septembrie 2011

Cu toate că pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului Local Satu Mare se regăseau 16 proiecte de hotărâre, cele mai multe discuţii le-a provocat un proiect care nici nu apăruse acolo, dar un grup de consilieri doreau să-l introducă pe ordinea de zi, pentru dezbatere.

Este vorba despre propunerea Asociaţiei Veteranilor de Război de a amplasa un catarg cu drapelul naţional în Piaţa Romană, urmând să organizeze acolo manifestări cu caracter patriotic.

 

Cu toate că în grupul iniţiatorilor acestui proiect de hotărâre erau şi doi consilieri UDMR-işti, aceştia s-au solidarizat cu colegii lor de partid care au propus amânarea dezbaterii acestui proiect de hotărâre.

 

Motivul a reieşit dintr-o scrisoare lăsată de primarul Iuliu Ilyes, absent de la şedinţă deoarece participă la o conferinţă internaţională în oraşul înfrăţit Rzesow din Polonia.

În scrisoare se arată că amplasamentul din Piaţa Romană nu este potrivit pentru organizarea unor manifestări la sărbătorile naţionale, deoarece în asemenea cazuri ar trebui închisă circulaţia în zonă, ceea ce ar perturba serios traficul din acest punct de intrare în oraş. Stabilirea amplasamentului este neinspirată şi pentru că în municipiu există deja locuri consacrate unde se pot face asemenea manifestări fără a deranja prea mult circulaţia autovehiculelor.

 

În timpul discuţiilor consilierii s-au împărţit destul de clar în două tabere, cea a românilor şi cea a maghiarilor, dar toţi cei care au luat cuvântul au avut grijă să precizeze că punctele de vedere pro şi contra acestui proiect nu au nici o încărcătură etnică, fiecare încercând să vină cu argumente mai mult sau mai puţin pertinente în susţinerea propriilor idei.

 

Până la urmă, din cauza abţinerii în bloc a consilierilor UDMR, dezbaterea proiectului a fost amânată, dar PDL-istul Claudiu Ardelean a anunţat că va convoca împreună cu colegii lui o şedinţă extraordinară la mijlocul lunii octombrie pentru a lămuri problema asta.

1499 vizite
Distribuie pe