Locale Altele
Marti, 17 Septembrie 2019
Marti, 17 Sept 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Drapelul a băgat zāzanie īntre consilierii romāni şi unguri
Florin Răchitan  - Joi, 29 Septembrie 2011

Cu toate că pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului Local Satu Mare se regăseau 16 proiecte de hotărāre, cele mai multe discuţii le-a provocat un proiect care nici nu apăruse acolo, dar un grup de consilieri doreau să-l introducă pe ordinea de zi, pentru dezbatere.

Este vorba despre propunerea Asociaţiei Veteranilor de Război de a amplasa un catarg cu drapelul naţional īn Piaţa Romană, urmānd să organizeze acolo manifestări cu caracter patriotic.

 

Cu toate că īn grupul iniţiatorilor acestui proiect de hotărāre erau şi doi consilieri UDMR-işti, aceştia s-au solidarizat cu colegii lor de partid care au propus amānarea dezbaterii acestui proiect de hotărāre.

 

Motivul a reieşit dintr-o scrisoare lăsată de primarul Iuliu Ilyes, absent de la şedinţă deoarece participă la o conferinţă internaţională īn oraşul īnfrăţit Rzesow din Polonia.

Īn scrisoare se arată că amplasamentul din Piaţa Romană nu este potrivit pentru organizarea unor manifestări la sărbătorile naţionale, deoarece īn asemenea cazuri ar trebui īnchisă circulaţia īn zonă, ceea ce ar perturba serios traficul din acest punct de intrare īn oraş. Stabilirea amplasamentului este neinspirată şi pentru că īn municipiu există deja locuri consacrate unde se pot face asemenea manifestări fără a deranja prea mult circulaţia autovehiculelor.

 

Īn timpul discuţiilor consilierii s-au īmpărţit destul de clar īn două tabere, cea a romānilor şi cea a maghiarilor, dar toţi cei care au luat cuvāntul au avut grijă să precizeze că punctele de vedere pro şi contra acestui proiect nu au nici o īncărcătură etnică, fiecare īncercānd să vină cu argumente mai mult sau mai puţin pertinente īn susţinerea propriilor idei.

 

Pānă la urmă, din cauza abţinerii īn bloc a consilierilor UDMR, dezbaterea proiectului a fost amānată, dar PDL-istul Claudiu Ardelean a anunţat că va convoca īmpreună cu colegii lui o şedinţă extraordinară la mijlocul lunii octombrie pentru a lămuri problema asta.

1519 vizite
Distribuie pe