Locale Altele
Joi, 26 Mai 2022
Joi, 26 Mai 2022
450 de misiuni într-o lună pentru jandarmi
Jandarmeria Satu Mare  - Miercuri, 5 Octombrie 2011
În cursul lunii septembrie, contribuţia adusă de jandarmii sătmăreni la menţinerea climatului de securitate al comunităţii s-a concretizat prin executarea a peste 450 de misiuni, majoritatea dintre ele fiind pentru menţinerea ordinii publice, asigurarea ordinii publice, intervenţii la solicitări prin apel telefonic, respectiv acţiuni în cooperare cu alte instituţii.

Cele mai multe fapte de natură contravenţională şi penală au fost săvârşite în mediul urban. Astfel în luna septembrie au fost aplicate 186 avertismente scrise, 390 amenzi contravenţionale în valoare de 103.350 lei.

Pe timpul executării misiunilor au fost constatate 26 infracţiuni.
Dintre faptele de natură penală pentru care jandarmii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale se numără: privare de libertate, viol, vânzare de mărfuri pirat, diferite furturi, furturi de produse din magazine, furturi de produse agricole, port ilegal de cuţit, alte fapte prevăzute în legi speciale. În toate cazurile cei 27 autori au fost surprinşi în flagrant.

Pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor, în luna septembrie, jandarmii au executat misiuni independent şi în sistem integrat cu Poliţia în zonele de interes operativ din judeţul şi municipiul Satu Mare.
Totodată au fost asigurate măsuri de ordine pe timpul manifestărilor religioase, cultural – artistice şi sportive. S-au efectuat misiuni de asigurare a ordinii publice pe timpul sărbătorilor ocazionate de Zilele comunelor judeţului Satu Mare, Petreşti, Apa, Bogdand, Remetea Oaş, dar şi la alte manifestări precum Festivalul internaţional al rromilor.

Dintre manifestările sportive la care jandarmii au asigurat ordinea publică amintim meciuri de fotbal precum Olimpia –Voinţa Livezile, dar şi meciuri de baschet.

Toate acţiunile jandarmilor sătmăreni au avut la bază situaţia operativă la nivel de judeţ având permanent în vedere menţinerea unui echilibru în raportul cost eficienţă.


1075 vizite
Distribuie pe