Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Delegaţie sătmăreană în Letonia
Primăria Satu Mare  - Vineri, 14 Octombrie 2011

În cadrul proiectului cu finanţare europeană „Europa faţă în faţă cu violenţa domestică – Schimb şi transfer de competenţe locale”, în această săptămână a avut loc a patra întâlnire internaţională în Carnikava, Letonia, proiect în care Serviciul Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Satu Mare este partener din 2010 alături de alte 7 ţări europene.

           

La întâlnire au participat viceprimarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, în calitate de reprezentant al autorităților locale, directorul executiv al SPAS Doina Văsuţ – manager proiect, Gabriela Deak – responsabil proiect, Adrian Bălaj - Şef Biroul Prestaţii Sociale precum și parteneri locali: Camelia Tarba - coordonator CPECA și Cristina Bala - director Asociaţia Stea.

           

Tema conferinţei - Munca cu copiii şi familiile afectate de violenţa în familie - a fost abordată prin diverse metode interactive: prezentări în plen ale bunelor practici, ale modelelor din ţările partenere; work-shopuri pe diverse profesii: asistenţi sociali, psihologi, profesori, poliţişti, management, dar şi vizite la centre sociale de zi şi rezidenţiale de reabilitare pentru copii şi tineri.

 

În prima zi a conferinţei, delegaţii din Satu Mare au prezentat bune practici în relaţia cu victimele violenței în familie, atât la nivel național, cât și local, precum şi aspecte care au nevoie de îmbunătăţiri.

 

S-a subliniat de către toţi partenerii importanţa furnizării de servicii atât victimei violenţei, cât şi abuzatorului, a dezvoltării de strategii de intervenţie pe termen lung, a adoptării unei legislaţii unitare la nivel european plecând de la modele precum cel olandez, belgian sau german, care nu permit agresorului să se apropie de familie o perioadă de timp, fără a fi necesară sesizarea prealabilă de către victimă.


 

Alături de schimbul de experienţă din punct de vedere profesional, gazdele întâlnirii au facilitat familiarizarea participanţilor cu tradiţiile letone, cultura şi modul lor de viaţă.    

           

La finalul celor trei zile toţi partenerii din proiect şi-au exprimat deschiderea spre continuarea colaborării, prin depunerea unui nou proiect care să vizeze modele şi tehnici de intervenţie concrete în cazurile de violenţă în familie.

1633 vizite
Distribuie pe