Locale Altele
Joi, 22 Octombrie 2020
Joi, 22 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Analize gratuite pentru sătmăreni
Consiliul Judeţean Satu Mare  - Miercuri, 9 Noiembrie 2011

Consiliul Judeţean Satu Mare împreună cu Centrul de Diabet al Spitalului Judeţean, în parteneriat cu Club Lions Someş Satu Mare şi Synevo România vor derula începând cu 14 noiembrie 2011 studiul privind evaluarea riscului cardiovascular pe baza parametrilor metabolismului glucidic şi lipidic, a greutăţii şi a tensiunii arteriale a populaţiei din judeţul Satu Mare.

 

Prin urmare, în 14 şi 15 noiembrie, în holul Casei de Cultură a Sindicatelor între orele 9-18, sunt aşteptaţi sătmărenii care doresc să fie evaluaţi GRATUIT în cadrul acestui program.

 

Prin acest studiu se va evalua starea de sănătate a 4.000 de persoane din diferite zone ale judeţului Satu Mare.

Programul se adresează atât persoanelor asigurate, cât şi celor neasigurate, iar conţinutul examinărilor medicale va intra la analiza factorilor de risc cardiovascular, pentru reducerea mortalităţii în judeţul Satu Mare.

 

În cadrul acestui program vor fi determinaţi următorii factori de risc cardiovascular:

 

- factorii influenţabili: greutate, indice masă corporală, circumferinţă abdominală, tensiune arterială, fumat, colesterol total, colesterol HDL, colesterol LDL, trigliceride, glicemia

- factorii neinfluenţabili: vârsta, înălţime, antecedente personale AVC, infarct miocardic , antecedente heredocolaterale

 

Astfel, în 14 şi 15 noiembrie, în holul Casei de Cultură a Sindicatelor între orele 9-18, sunt aşteptaţi sătmărenii care doresc să fie evaluaţi GRATUIT în cadrul acestui program. Pentru o determinare cât mai precisă a analizelor, recoltarea se va face din sânge venos, realizată de specialiştii de la SYNEVO România, care vor avea amplasat un punct de recoltare în incintă. Examenul clinic va fi efectuat de o echipa de medici sătmăreni.

 

La finalul evaluării, fiecare persoană va primi o fişă cu datele examenului clinic, iar rezultatele analizelor din sânge, pe baza cărţii de identitate, pot fi ridicate în următoarea zi de la cele două locaţii SYNEVO ROMÂNIA din municipiul Satu Mare str. Prahova nr. 1 şi Piaţa Libertăţii nr. 22 .

 

Singura recomandare din partea medicilor pentru sătmărenii care vor beneficia de analizele gratuite din cadrul studiului este: FĂRĂ ALCOOL!

830 vizite
Distribuie pe