Deşi funcţionează de câteva luni bune, depozitul ecologic de deşeuri de la Doba nu a fost inaugurat oficial până joi, când această onoare i-a revenit ministrului Mediului şi Pădurilor, Borbely Laszlo, aflat în vizită de lucru în judeţul Satu Mare. Acesta a apreciat proiectul gropii de gunoi a judeţului ca fiind „atipică” şi a felicitat conducerea Consiliului Judeţean pentru felul în care au rezolvat această problemă.
În cursul dimineţii, ministrul Borbely a avut o întrevedere cu şefii judeţului, după care s-a întâlnit cu primarii şi directorii instituţiilor deconcentrate subordonate Ministerului Mediului.
În cadrul întâlnirii, primarii i-au prezentat ministrului unele probleme de natură birocratică cu care se confruntă în realizarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii locale, iar Borbely Laszlo le-a promis, la sugestia preşedintelui Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, că va interveni pentru a lansa o nouă sesiune de finanţări pentru proiectele de introducere a alimentării cu apă şi canalizare, având în vedere faptul că cel puţin zece comune din judeţul Satu Mare aşteaptă banii, cu proiectele gata făcute, pentru a se putea apuca de treabă.
Următoarea etapă a vizitei ministrului a fost deplasarea la depozitul ecologic de deşeuri de la Doba, unde administratorul Claudiu Ardelean i-a explicat toate detaliile proiectului, precum şi fazele de stocare, selectare, prelucrare sau chiar compostare a diferitelor tipuri de deşeuri adunate din toate localităţile judeţului Satu Mare.
Ministrul s-a arătat impresionat de ceea ce a văzut, felicitând conducerea Consiliului Judeţean pentru iniţiativa de a avea unul dintre primele astfel de depozite ecologice din ţară, considerând că acesta este un exemplu de urmat pentru toate judeţele din România.
Vizita ministrului Borbely Laszlo în judeţul Satu Mare s-a încheiat cu inaugurarea unui tronson de drum de 250 metri de la Hodod, refăcut complet cu mari eforturi în urma unei investiţii de peste două milioane de lei asigurată de Ministerul Mediului, după ce această cale de circulaţie a devenit impracticabilă în urma alunecărilor de teren din ultimii ani.
Practic, prin refacerea acestui tronson, care a presupus „proptirea” drumului cu piloni de beton scufundaţi la o adâncime de 12 metri, s-a asigurat legătura rutieră în bune condiţii între judeţele Satu Mare şi Sălaj, mai precis între microregiunile Hodod – Bogdand şi Cehu Silvaniei.