Locale Altele
Joi, 22 Octombrie 2020
Joi, 22 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Patru sute de tăşnădeni au fost evaluaţi medical gratuit
Consiliul Judeţean Satu Mare  - Miercuri, 7 Decembrie 2011

Consiliul Judeţean Satu Mare şi Centrul de Diabet al Spitalului Judeţean, împreună cu Synevo România, Primăria şi Poliţia Locală Tăşnad au derulat miercuri a treia etapă a Studiului privind evaluarea riscului cardiovascular pe baza parametrilor metabolismului glucidic şi lipidic, a greutăţii şi a tensiunii arteriale a populaţiei din judeţul Satu Mare.

    

Acţiunea de evaluare a locuitorilor din zona oraşului Tăşnad s-a desfăşurat în sala Caritas situată pe strada Lăcrămioarelor.
 


Încă de la orele dimineţii, cetăţenii au venit la sala Caritas, răbdători, civilizaţi şi pregătiţi pentru efectuarea analizelor, iar la finalul programului 400 de persoane au fost examinate clinic de grupul medici de familie de la S.C.M. Caritas Medica Satu Mare şi de specialiştii laboratorului Synevo. Media de vârstă a celor evaluaţi a fost în jur de 45 de ani.
 

 

Fiecare persoană a primit o fişă cu datele evaluării examenului clinic, iar rezultatele analizelor din sânge, pe baza cărţii de identitate, pot fi ridicate, vineri, 9 decembrie, de la Biroul de Relaţii cu Publicul din cadrul Primăriei Tăşnad.
 

 

Studiul se adresează atât persoanelor asigurate, cât şi celor neasigurate, iar conţinutul examinărilor medicale va intra la analiza factorilor de risc cardiovascular, pentru reducerea mortalităţii în judeţul Satu Mare.
 


A patra etapă a programului va continua pe 12 decembrie în oraşul Negreşti-Oaş, unde sunt aşteptaţi locuitorii din zona respectivă.

1238 vizite
Distribuie pe