Locale Altele
Marti, 19 Octombrie 2021
Marti, 19 Oct 2021
An bun la Spitalul Judeţean
Spitalul Judeţean Satu Mare  - Joi, 29 Decembrie 2011

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, Adrian Marc, secondat de directorul medical Cristian Rusu, directorul de îngrijiri medicale Gabriela Opriş şi purtătorul de cuvânt Constantin Demian, a prezentat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, bilanţul realizărilor din anul 2011 în instituţia pe care o conduce. El a prezentat stadiul în care se află cele mai importante investiţii, precum şi planuri pentru anul 2012.

 

Cel mai important proiect finalizat în cursul acestui an este considerat cel privind reabilitarea Spitalului de Boli Infecţioase, clădirea dărăpănată a acesteia fiind modernizată complet pentru a găzdui o instituţie spitalicească cu dotări şi servicii la standarde europene.

 

Al doilea proiect important, finalizat deja în proporţie de 95%, este extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean, aceasta urmând să fie inaugurată în prima jumătate a lunii ianuarie 2012.

 

Tot în luna ianuarie vor fi inaugurate şi cele două săli de operaţii modernizate în cadrul unui proiect cu finanţare europeană derulat în parteneriat cu spitalul din Nyiregyhaza.

 

Se extinde şi se modernizează, de asemenea, Secţia de Oncologie, în care, după finalizarea lucrărilor în martie anul viitor, vor putea fi trataţi în condiţii civilizate 55 de pacienţi în saloane cu câte 2, 3 sau 4 paturi, cu baie şi toalete proprii.

 

Imediat dupa ce va fi eliberat spatiul in care functioneaza acum Urgentele Majore, vor incepe lucrarile de instalare a Tomografului. Normele de utilizare ale aparaturii  cu emisii nucleare sunt destul de severe, dar Spitalul Judeţean indeplinit toate conditiile cerute, iar Comisia Nationala Pentru Controlul Activitatilor Nucelare a eliberat autorizatia de constructie si de amplasare a CT-lui si a unui aparat de Radiodiagnostic. Acest ultim aparat, cu doua posturi, unul de radioscopie si unul de radiografie, va fi instalat in cadrul sectiei Radiologie. CT-ul va fi dat in folosinta la 2 luni de la inceperea lucrarilor de instalare, adică probabil în luna martie 2012.      

 

Compartimente noi la SJU

  

In noua structura a SJU Satu Mare apar doua compartimente noi – Psihiatrie pediatrica si Chirurgie vasculara. Prin infiintarea celor doua compartimente, conducerea spitalului crede ca va veni in sprijinul pacientilor satmerni cu afectiuni in aceasta sfera, care vor fi scutiti, astfel,  de deplasari costisitoare in centrele universitare sau la spitale din strainatate.

 

Psihiatria pediatrica era necesara avand in vedere problemele de natura psihica cu care se confrunta copiii si adolescentii. Compartimentul va avea 10 paturi, va fi coordonat de dr. Cristian Tallian si va functiona la Spitalul Vechi, in vecinatatea celorlalte doua sectii, de cronici si acuti.

 

Chirurgia vasculara se ocupa cu tratamentul bolilor vaselor sanguine, adica ale arterelor si venelor. În această categorie intra flebitele, tromboflebitele, varicele, arteritelele etc. In noua structura, compartimentul de chirurgie vasculara va avea la dispozitie 12 paturi si 2 medici. Unul dintre acesti medici si-a ocupat postul printr-un concurs care a avut loc in urma cu cateva zile.

1614 vizite
Distribuie pe