Locale Altele
Joi, 26 Mai 2022
Joi, 26 Mai 2022
Misiuni mai multe cu jandarmi mai puţini
Jandarmeria Satu Mare  - Marti, 10 Ianuarie 2012

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean a prezentat marţi, în faţa ofiţerilor, a unor invitaţi de la celelalte structuri armate din judeţul Satu Mare şi în prezenţa prefectului Radu Giurcă şi a primarului Iuliu Ilyes, bilanţul activităţii pe anul 2011. La eveniment a participat şi reprezentantul conducerii centrale a Jandarmeriei, generalul de brigadă Vasile Dospinescu.

 

Potrivit situaţiei prezentate de inspectorul-şef al IJJ Satu Mare, colonelul Gheorghe Avram, activitatea desfăşurată de către structurile de ordine publică s-a materializat în executarea unui număr de 5.123  misiuni specifice efectuate de jandarmi sau de patrule mixte, împreună cu poliţişti sau poliţişti de frontieră, în creştere considerabilă faţă de anul anterior.

 

În perioada analizată s-a observat o creştere a numărului de infracţiuni constatate în comun cu Poliţia, datorită şi faptului că numărul elementelor de dispozitiv mixte au acoperit mai bine zonele de siguranţă publică, iar binomul jandarm-poliţist a fost o prezenţă activă în sprijinul cetăţenilor.

 

Misiunile au fost executate în condiţiile în care ultima reorganizare a Jandarmerie a însemnat şi pierderea a 58 de posturi din structura unităţii, din care 31 încadrate, însemnând tot atât personal care a trebuit să fie disponibilizat, dar şi structuri operative care nu au mai putut fi înfiinţate.


 

Dotarea cu mijloace auto a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare este de 31 autovehicule, care reprezintă un grad de asigurare de 38,75 %, din necesarul de 80 autovehicule conform tabelei de înzestrare.

3668 vizite
Distribuie pe