Locale Altele
Sambata, 22 Ianuarie 2022
Sam, 22 Ian 2022
Prefectul ne cere să fim cuminţi
Florin Răchitan  - Marti, 17 Ianuarie 2012

Atmosferă neobişnuită la conferinţa de presă de după şedinţa lunară a Comisiei de Dialog Social, care a surprins şi conducerea Prefecturii Satu Mare, „pusă la zid” cu întrebări oarecum mai agresive şi mai la mişto decât în alte ocazii.

Intenţia prefectului Radu Giurcă a fost aceea de a convoca o conferinţă de presă pentru a transmite sătmărenilor un apel la „calm, responsabilitate şi decenţă” în lumina ultimelor evenimente din ţară, dar s-a trezit că trebuie să apere politica Guvernului prin explicaţii pe care nu prea le mai lua nimeni în serios, în timp ce colegii lui asistau crispaţi la întreaga scenă.

 

Discursul prefectului a fost presărat cu expresii de genul „ştim că sunt greutăţi şi că situaţia din Europa nu ne încurajează să fim încrezători în viitor” sau „2012 este un an care ne îndeamnă la prudenţă”, dar cea mai tare a fost „să dăm mâna cu toţii şi să trăim în bună înţelegere”.

 

Reprezentantul Guvernului în judeţ a insistat pe ideea că organizarea adunărilor publice nu este interzisă atâta vreme cât sunt respectate prevederile legale şi că nu doreşte să amendeze pe nimeni, doar să preîntâmpine anumite situaţii conflictuale, exprimându-şi încrederea în nivelul de civilizaţie, în bunul-simţ şi în spiritul civic al sătmărenilor.

 

„Orice probleme ar fi, acestea trebuie rezolvate paşnic, pe calea dialogului” – a continuat prefectul, susţinând că şi partenerii din Comisia de Dialog Social, adică reprezentanţii administraţiei publice, ai patronatului şi sindicatelor, sunt de acord cu această abordare.

 

Radu Giurcă a recunoscut că, probabil, la nivel naţional dialogul nu a fost pe prim-plan între Putere şi restul societăţii româneşti, însă consideră că Satu Mare este o excepţie, insclusiv în privinţa transparenţei activităţii majorităţii instituţiilor publice şi a comunicării cu mass-media.

1307 vizite
Distribuie pe