Locale Altele
Vineri, 28 Februarie 2020
Vin, 28 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Noi proiecte transfrontaliere pentru dezvoltarea Spitalului Judeţean
Florin Răchitan  - Luni, 30 Ianuarie 2012

Dupa ce a modernizat Blocul Operator al Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare din fonduri europene, Consiliul Judetean Satu Mare va depune alte trei proiecte pentru a obtine fonduri europene pentru spitalul satmarean. Aleşii judeţului au votat pe bandă rulantă în şedinţa de luni toate proiectele legate de bugetul judeţului şi de proiectele cu finanţare europeană.

 

Proiectul intitulat "Instruire virtuală şi laparoscopie avansată în secolul XXI" este realizat în parteneriat cu Spitalul Judeţean Josa Andras din Nyiregyhaza si vizează dotarea cu aparatură laparoscopică de ultimă generaţie, crescând astfel numărul operaţiilor şi reducându-se numărul zilelor de spitalizare. Valoarea proiectului este de 525.629 euro.

 

Cel de-al doilea proiect "Servicii îmbunătăţite de Obstetrică şi Ginecologie în sistem interregional" este realizat în cooperare cu Universitatea din Debrecen şi prevede dotarea cu aparatură modernă a acestei secţii şi instruirea personalului de specialitate. Valoarea proiectului este de 417.786 euro.

 

Prin proiectul "Cooperarea transfrontalieră pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţe psihiatrice", realizat împreună cu Spitalul de Psihiatrie Ozd - Ungaria, Consiliul Judetean vizează realizarea de schimb de experienţă între cele două unităţi şi achiziţionarea echipamentelor necesare înfiinţării unei echipe mobile de intervenţie în situaţii de urgenţă psihiatrică. Valoarea acestui proiect este de 90.000 de euro. Cofinanţarea Consiliului Judetean este de 2% din valoarea fiecărui proiect.

 

Un moment comic şi penibil a fost cel în care consilierul PDL-ist Ioan Nistor a încercat să prezinte o nouă poveste cu care colegii săi s-au obişnuit deja. Fără vreo legătură cu ordinea de zi a şedinţei, el a pretins că este ameninţat cu telefoane pe care le primeşte în toiul nopţii inclusiv de la „un mare preşedinte USL-aş” căruia i-a recunoscut vocea şi că a fost ameninţat cu bătaia de muncitorii de la „23 August” (actual Electrolux), care l-au surprins în faţa sediului PD-L în timpul marşului de protest pe care l-au făcut prin centrul oraşului.

913 vizite
Distribuie pe